Στη Βαρκελώνη ξεκινά ο Ολυμπιακός την ισπανική του περιοδεία του για τη δεύτερη σερί διπλή εβδομάδα της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα (10/1, 21:30), στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», για την 20ή αγωνιστική. Επόμενος σταθμός στο… καπάκι η Βιτόρια και η αναμέτρηση με την Μπασκόνια (12/1, 21:30).

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι Καταλανοί είχαν φύγει με το «διπλό» από το ΣΕΦ, επικρατώντας 77-68. Στο 11-8 είναι το ρεκόρ των Πειραιωτών, ενώ από την άλλη η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου είναι στο 13-6.

Από ‘κει και πέρα, ο Ολυμπιακός πάει στη Βαρκελώνη σε καλό μομέντουμ. Αυτή την στιγμή μετρά επτά απανωτές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις σερί για την Ευρωλίγκα. Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε το 2/2 στο ΣΕΦ, νικώντας Αρμάνι Μιλάνο (79-74) και Μονακό (75-73). Πριν από μερικές ημέρες, οι Πειραιώτες νίκησαν 92-80 την ΑΕΚ Betsson BC, στα Άνω Λιόσια, για τη Stoiximan Basket League.

Στο συγκεκριμένο ματς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε «ανάσες» στον Αϊζάια Κάναν, ενώ από την άλλη με μικροπροβλήματα αγωνίστηκαν κόντρα στην Ένωση οι Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά υπολογίζονται κανονικά για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Αντίθετα, εκτός αποστολής έμειναν οι Μιχάλης Λούντζης, Γιώργος Τανούλης και Τζορτζ Πάπας.

Στον αντίποδα, αρκετά ανεβασμένη είναι το τελευταίο διάστημα και η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα της Καταλονίας τρέχει ένα σερί τριών νικών, με τις δύο από αυτές για την Ευρωλίγκα και μάλιστα τεράστιας σημασίας. Η πρώτη ήταν στο clasico απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (83-78) και λίγα 24ωρα μετά, επικράτησε 89-85 της Μπασκόνια, κάνοντας την ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο. Πριν τη συνάντηση με τον Ολυμπιακό, οι «μπλαουγκράνα» είχαν και ένα ματς πρωταθλήματος. Εκεί, υποδέχτηκαν την Ομπραντόιρο, όπου τα βρήκαν πολύ σκούρα και χρειάστηκαν ένα καλάθι του Τζοέλ Πάρα στην εκπνοή της παράτασης για τη νίκη (92-90).

Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να υπολογίζει σε δύο παίκτες. Ο ένας είναι ο Άλεξ Αμπρίνες, ο οποίος αναμένεται να μείνει εκτός για αρκετό χρονικό διάστημα και ο άλλος ο Τζέιμς Νάτζι, εξαιτίας ίωσης.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία).