Ήταν 20 Οκτωβρίου 2023, όταν ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα γνωστοποιούσε μέσω δηλώσεών του ότι ο Φάνος Κατελάρης θα έμενε εκτός για ένα με ενάμιση μήνα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο Κύπριος ποδοσφαιριστής θα ακολουθούσε ειδικό πρόγραμμα για να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στο γόνατο και τον είχε οδηγήσει προ μηνών στο χειρουργείο. Πέρασαν πάνω από τρεις μήνες, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στις προπονήσεις.
Όπως πληροφορούμαστε, ο Φάνος θα περάσει ξανά την πόρτα του χειρουργείου, προκειμένου να υποβληθεί σε νέα επέμβαση στο γόνατο. Η επέμβαση που είχε υποβληθεί στο Βέλγιο δεν είχε επιτυχία και παρά τη μεγάλη του θέληση το περασμένο καλοκαίρι να αγωνίζεται (παρότι είχε ενοχλήσεις, ήθελε να αγωνιζόταν ακόμη και στα φιλικά!), δεν κατέστη δυνατό να συνεχίσει έχοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αγωνίστηκε μόνο κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα στον πρώτο γύρο, ως αλλαγή.
Ο Κατελάρης θα χειρουργηθεί από ειδικό γιατρό στο εξωτερικό και είναι δεδομένο ότι χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει το καλοκαίρι, κατά την περίοδο της προετοιμασίας, χωρίς να μπορεί να καθοριστεί από τώρα ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  για το πότε θα επανέλθει σε φουλ ρυθμούς.
Πάνω απ’ όλα, πέραν του ποδοσφαιρικού κομματιού, πρόκειται για ένα καθαρά ανθρωπιστικό θέμα κι είναι σημαντικό το ότι ο ίδιος είναι πεισμωμένος να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, όπως και το ότι έχει την πλήρη στήριξη από πλευράς ΑΕΚ σ’ αυτό που περνάει και τον έχει βοηθήσει ψυχολογικά.

Ανδρέας Βεντούρης