Το πρώτο γκολ του Σάντος με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν… χρυσό, καθώς της έδωσε μία από τις σημαντικότερες νίκες της στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Λάρνακας βλέπει πλέον αλλιώς τη βαθμολογία και θα φανεί βεβαίως στο τέλος της αγωνιστικής σε ποια θέση θα βρίσκεται με το πέρας της, ωστόσο για πρώτη φορά σ’ αυτό το τρομερό αήττητο σερί της έχει εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Ότι κι αν σημαίνει αυτό…
Με τον Σάντος λυτρωτή, τον Μπεν Σιμόν μαέστρο στην άκρη του πάγκου, που δεν δίστασε να αφήσει την ομάδα του χωρίς αμυντικό μέσο (!), γεμίζοντας την επίθεση με μοναδικό σκοπό να επιτευχθεί το γκολ της νίκης. Ο Ισραηλινός δείχνει μέσω των δηλώσεών του ότι όχι απλά το πιστεύει, αλλά με τον τρόπο του στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι ΠΡΕΠΕΙ να πιστέψουν.
Με έναν Πίριτς για άλλη μία φορά καθοριστικό, αφού η απόκρουσή του στην ευκαιρία του Νάρσινγκ ήταν όντως καθοριστική καθώς στην αμέσως επόμενη φάση η ΑΕΚ πέτυχε το νικητήριο γκολ.
Με 464 «κομάντος» στην εξέδρα, που δεν σταμάτησαν, στην κυριολεξία, ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ, αποτελώντας το επιπλέον στήριγμα στην ομάδα τους, λες και στο πέταλο βρίσκονταν πολλαπλάσιοι και στο τέλος πανηγύρισαν μία νίκη σκέτο χρυσάφι.
Προφανώς ο δρόμος παραμένει μακρύς και σωστά ο Μπεν Σιμόν ζητάει ταπεινότητα, αλλά ισχύει (και) κάτι άλλο που είπε εύστοχα ο κόουτς: η ΑΕΚ ήρθε για να μείνει.
Πιο σωστά, έχει επιστρέψει για τα καλά και είναι ικανή… για όλα! Όπου «για όλα», βάλτε ότι εσείς επιθυμείτε στη… συζήτηση!

Ανδρέας Βεντούρης