Ποδαρικό με το δεξί στο 2024 έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, καθώς νίκησε εύκολα τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου, συνδυάζοντας ουσία με θέαμα.

Το τριφύλλι έπαιξε μονότερμα τους Ηπειρώτες και θα μπορούσε κάλλιστα να διευρύνει περισσότερο τον δείκτη του σκορ, έχοντας εκτός από τα δύο γκολ ένα δοκάρι και αρκετές κραυγαλέες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, με κορυφαίους παίκτες τον Ιωαννίδη και τον Βιλένα.

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη των πράσινων με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που είχε να συμβεί απόν Δεκέμβριο του 2002.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο ματς από το πρώτο λεπτό και άσκησε μεγάλη πίεση στον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας ένα εξαιρετικό 35λεπτο, με ένα γκολ, ένα δοκάρι και δύο ακόμα κραυγαλέες ευκαιρίες για να παραβιάσει την εστία του Κλέιμαν.

Ο Φατίχ Τερίμ, στο ντεμπούτο του στον πράσινο πάγκο, δεν έκανε πολλές αλλαγές ούτε ιδιαίτερους πειραματισμούς, αλλά υπήρξαν κάποια στοιχεία πάνω στα οποία έδωσε μεγαλύτερη έμφαση.

Το πρώτο ήταν η προσπάθεια των παικτών του για άμεση ανάκτηση της μπάλας όταν αυτή χανόταν, το δεύτερο η μεγαλύτερη ταχύτητα στις μεταβιβάσεις και το τρίτο η τοποθέτηση των εξτρέμ με ανάποδα πόδια.

Για την ακρίβεια ο Αϊτόρ τοποθετήθηκε αριστερά και ο Μαντσίνι δεξιά στα δύο «φτερά» του τριφυλλιού, που απείλησε για πρώτη φορά στο 5’ μετά από πίεση ψηλά και κλέψιμο του Ιωαννίδη που έδωσε στον Μαντσίνι κι αυτός στον Αϊτόρ, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κλέιμαν.

Στο 8’ ο Ιωαννίδης με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στον Κλέιμαν, ενώ στο 11’΄πάλι ο Ιωαννίδης έδωσε ωραία στον Μαντσίνι που μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Κλέιμαν έδιωξε φανταστικά σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά και στο 13’ ο Μπερνάρ με τρομερή ενέργεια έδωσε στον αμαρκάριστο Μαντσίνι στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του Αργεντινού κόντραρε στον Μπακαδήμα και πέρασε κόρνερ.

Η ξεκάθαρη ανωτερότητα του τριφυλλιού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 25’, μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Μπερνάρ στον Ιωαννίδη που βγήκε τετ α τετ από πλάγια δεξιά και με ιδανικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Δέκα λεπτά αργότερα οι πράσινοι απώλεσαν μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους (35’) με τον Βαγιαννίδη να πιάνει με τη μία δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και πάνω στη γραμμή, με τον Αράο να πιάνει κεφαλιά στην επαναφορά και τη μπάλα να φεύγει άουτ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός διπλασίασε με το… καλησπέρα τα τέρματά του, με τρομερό σουτ του Βιλένα με το δεξί στο 48’ (2-0) μετά από κεφαλιά-στρώσιμο του Μλαντένοβιτς.

Στο 53’ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, αλλά το πλασέ του Ροσέρο πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 60’ μετά από ωραία σέντρα του Βαγιαννίδη από δεξιά και πλασέ του Αϊτόρ από καλή θέση άουτ, ενώ στο 73’ ο Κλέιμαν πρόλαβε σωτήρια τον Τζούρισιτς πριν σουτάρει σε κενή εστία. Στο 88’ ο Αράο με φανταστικό τάκλιν έσωσε το σουτ του Γκάρο που ήταν έτοιμος να σκοράρει για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει το σουτ του Λέο στο 90+3′ στην τελευταία φάση του ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μπερνάρ (61’ Τζούρισιτς), Αϊτόρ (62’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (85’ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (62’ Τσέριν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου / 4-3-3): Κλέιμαν, Σόρια, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (70’ Λέο), Ροσέρο (69’ Γκάρο), Μπάλαν (69’ Κόντε), Παμλίδης (79’ Τζίμας).