Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της ΠΑΕΕΚ επί του Ολυμπιακού με 1-0, Λεωνίδας Κονομής μίλησε στο balla.com.cy. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής πέτυχε στο 81′ το νικητήριο τέρμα και χάρισε μία πολύτιμη νίκη στην ομάδα του για την «μάχη» που δίνει για παραμονή στην κατηγορία. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, για την πορεία της ΠΑΕΕΚ, τον στόχο της παραμονής, το πρωτάθλημα, τους παίκτες που ξεχώρισε και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Συνέντευξη στον Σόλωνα Κύπρου.

Καταρχάς, πως ένιωσες όταν σκόραρες και χάρισες στην ομάδα σου μία σπουδαία νίκη εκτός έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό; Περιέγραψε μας και το γκολ σου.
«Το να σκοράρεις είναι ένα μοναδικό συναίσθημα…. Για να σκοράρεις όμως χρειάζεται ομαδική προσπάθεια. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που πέτυχα το νικητήριο γκολ. Το τέρμα ήρθε από εκτέλεση κόρνερ και με κοντινή κεφαλιά έστειλα την μπάλα στα δίκτυα».

Η ΠΑΕΕΚ δεν έκανε την πορεία που περίμεναν όλοι στην ομάδα και έμεινε εκτός πρώτης 8άδας. Κατά την γνώμη σου τι πήγε λάθος;
«Θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Είχαμε όμως μια δυσκολία στο να σκοράρουμε, ενώ δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες σε κάθε ματς. Η αδυναμία μας αυτή μας στοίχισε την είσοδο στην πρώτη 8άδα».

Πλέον, η ομάδα σου θα δώσει «μάχη» για παραμονή στην Β’ κατηγορία, πιστεύεις θα τα καταφέρετε;
«Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε τον στόχο της παραμονής γιατί η ομάδα μας δείχνει σε κάθε αγώνα ότι δεν της αξίζει αυτή η θέση».

Ξεκινήσατε την χρονιά με τον κ. Νίκο Νικολάου και μετά τον αντικατέστησε ο κ. Βασίλης Βούζας. Σας βοήθησε η αλλαγή προπονητή πιστεύεις;
«Ο κάθε προπονητής πέρασε τη δίκη του φιλοσοφία στην ομάδα. Και οι δυο με βοηθήσανε προσωπικά στο να βελτιώνομαι κάθε μέρα και νιώθω απόλυτο σεβασμό και για τους δύο».

Πως είδες το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, είναι ανταγωνιστικό;
«Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα γίνεται πιο ανταγωνιστικό και πιο ποιοτικό. Όλες οι ομάδες, πάνω κάτω, είναι στα ίδια επίπεδα και σε κάθε αγωνιστική αλλάζουν τα δεδομένα».

Έχεις ξεχωρίσει κάποιες ομάδες για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία;
«Θεωρώ πως η Ομόνοια 29ης Μαΐου έχει μια πολύ καλή ομάδα και σίγουρα θα πρωταγωνιστεί μέχρι το τέλος. Επίσης, βλέπω και την ΕΝΠ και τον Ολυμπιακό».

Ποιος είναι ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής που αντιμετώπισες στο φετινό πρωτάθλημα; Εάν είναι και συμπαίκτης σου μπορείς να τον αναφέρεις.
«Ο Καρίμ Μπεν Κμαγιάλ και ο Μάικ Μοράις, συμπαίκτες μου και οι δύο μέχρι πρόσφατα. Τους θεωρώ πολύ ποιοτικούς παίκτες. Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω τον αδελφό μου, Παντελή Κονομή ο οποίος διανύει μια εξαιρετική σαιζόν στην Ομόνοια 29ης Μαΐου».

Ο προσωπικός σου στόχος μετά το τέλος αυτής της χρονιάς και εάν είσαι ικανοποιημένος με την απόδοση σου μέχρι στιγμής;
«Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να παίξω στην Α κατηγορία».