Έσωσε τον βαθμό η «ψυχωμένη» Σοσιεδάδ! Οι Βάσκοι, παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 36’ και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 75’, δεν το έβαλαν κάτω και χάρη σε «ψύχραιμο» πλασέ του Θουμπιμέντι στο 90+7’, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Αλαβές εντός έδρας.

Μετά από ένα κακό πρώτο εικοσπεντάλεπτο, η Σοσιεδάδ έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 30’, όμως η κεφαλιά του Μερίνο πέρασε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του γκολκίπερ, Ρεμίρο, με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η Σοσιεδάδ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 54’ με τους Οριανθάμπαλ και Τίρνεϊ για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, ενώ στο 56ο λεπτό το πλασέ του Θουμπιμέντι από τα 25 μέτρα δεν ανησύχησε τον Σιβέρα. Στο 75’ η Αλαβές κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μερίνο πάνω στον Γκεβάρα. Ο Ριόχα ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Μαρέρο για το 0-1.

Στο 90+1’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση όμως το δυνατό σουτ του Κούμπο από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο δοκάρι του Σιβέρα και τρία λεπτά αργότερα ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων είπε όχι στον Σαντίκ. Τελικά στο 90+7’ η Σοσιεδάδ ισοφάρισε σε 1-1 με πλασέ του Θουμπιμέντι από κοντινή απόσταση.

 

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Τίρνεϊ(90+2’ Ζακαριάν), Λε Νορμάν, Θουμπέλδια, Τραορέ, Θουμπιμέντι, Μερίνο, Μέντεθ(86’ Μπαρενετσέα), Κούμπο(90+3’ Μουνιόθ), Οριανθάμπαλ(86’ Σαντίκ), Αντρέ Σίλβα(39’ Μαρέρο)

ΑΛΑΒΕΣ: Σιβέρα, Γκοροσάμπελ, Τενάλια, Μάριν, Λόπεθ, Γκεβάρα, Μπλάνκο(56’ Βιθέντε), Γκουρίντι(70’ Μπεναβίντεζ), Ρεμπάχ(56’ Κίκε Γκαρσία), Ριόχα(90+5’ Αλκάιν), Σαμού(70’ Σιμεόνε)