Η ΑΕΚ δεν θα λάβει σωρεία συγχαρητηρίων κι επαίνων για τη νίκη της επί της ΑΕΖ, αυτό ωστόσο δεν αφαιρεί το ελάχιστο από τη σημαντικότητά της, η οποία πανεύκολα μπορεί να γίνει κατανοητή με δύο τρόπους:
α) αν σκεφτεί κανείς τι θα ίσχυε σε περίπτωση νέου στραβοπατήματος.
β) ρίχνοντας μια ματιά στη βαθμολογία.
Με την ΑΕΚ να μειώνει στο -4 από τη 2η θέση και στο -2 από Άρη, Πάφος FC και Ομόνοια, ήταν μία από τις κερδισμένες της αγωνιστικής. Θα μπορούσε να ‘ταν ακόμη μικρότερη, με τα «θα» και τα «αν» όμως θα σπαταλήσουμε φαιά ουσία και χρόνο.
Με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, συνεχίζει την αντεπίθεσή της αλλά παρά την εξαιρετική συγκομιδή σ’ αυτό το διάστημα, παραμένει στην έκτη θέση και στο +4 από τον έβδομο Απόλλωνα, που την υποχρεώνει (αναγκαστικώς) να ρίχνει το βλέμμα της και προς τα κάτω.
Συνεπώς, χρειάζεται να δοθεί συνέχεια στις επιτυχίες σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί, απέναντι σε μία ομάδα που παραδοσιακά τη δυσκολεύει πολύ (Νέα Σαλαμίνα), σε ένα γήπεδο που φέτος δεν έχει κερδίσει. Είναι η μόνη προϋπόθεση για να έχει αντίκρισμα αυτό το αήττητο σερί.
Χρόνος για χάσιμο και για ξεκούραση δεν υπάρχει. Η ΑΕΚ έπαιξε τη Δευτέρα και αγωνίζεται ξανά την Παρασκευή. Σήμερα (09/01) έγινε αποθεραπεία, με την κατάσταση του ασθενή Τρισκόφκι να ξεκαθαρίζει στις επόμενες μέρες.
Επιστρέφει ο Ρομπέρζ που εξέτισε την ποινή του, ενώ θα εκτίσει τη δική του ο Τόνγκια που δεν υπολογίζεται.

Ανδρέας Βεντούρης