Ταπεινωτική βραδιά για την Μπράιτον στο «Kenilworth Road» όπου γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 από τη Λούτον κι έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη της Ευρώπης. Βαθιά ανάσα για τη Λούτον από την άλλη.
Το ξεκίνημα της Λούτον ήταν μυθικό καθώς στα 19 μόλις δευτερόλεπτα ο Ογκμπένε σέντραρε από δεξιά, ο Μόρις πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και ο Αντεμπάγιο εξ επαφής πλάσαρε για το 1-0. Μάλιστα στο 3’ ο Λόκονγκα έβγαλε μπαλιά 40 μέτρων, ο Ογκμπένε έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας των «γλάρων» απέφυγε τον Στιλ και σε 56’ ο Αντεμπάγιο με κεφαλιά έκανε το 4-0. Στο 77’ ο Καμίνσκι είπε όχι με τα πόδια σε σουτ του Γουέλμπεκ και στο 82’ ήταν η σειρά του Στιλ να σώσει μετά από παλσέ του Μπάρκλεϊ.

ΛΟΥΤΟΝ: Καμίνσκι, Ογκμπένε, Όσο, Ντάουτι, Μπελ, Μπερκ, Λοκόνγκα (68’ Τάουνσεντ), Μπάρκλεϊ (82’ Μπέρι), Κλαρκ (68’ Μπανζού), Μόρις (82’ Γούντροου), Αντεμπάγιο (71’ Τσονγκ)

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Στιλ, Ιγκόρ Ζούλιο, Εστουπινιάν (46′ Λάμπτεϊ), Φαν Χεκ, Ντανκ, Μίλνερ (20’ Χίνσελγουντ), Γκίλμουρ (61’ Μπαλέμπα), Γκρος, Μπουονανότε (46′ Φέρκγιουσον), Γουέλμπεκ, Ζοάο Πέδρο (71’ Μόντερ)

ΕΒΕΡΤΟΝ 0-0 ΦΟΥΛΑΜ
Στο 0-0 κόλλησε η Έβερτον μέσα στην έδρα της Φούλαμ, έμεινε χωρίς νίκη από τις 16 Δεκεμβρίου και βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού.
Στο 2ο λεπτό το σουτ του Χιμένες πέρασε μόλις έξω και στο 4’ ο Ντιόπ πρόλαβε σωτήρια τον Κάλβερτ Λιούιν ενώ στο 8’ ο Πίκφορντ απέκρουσε το σουτ του Ρόμπινσον.
Στο 17’ ήταν η σειρά του Λένο να πει όχι σε σουτ του Ριτσάρλισον και στο 21’ η κεφαλιά του Παλίνια πέρασε μόλις έξω. Στο 24ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έμεινε στην περιοχή της Φούλαμ και ο Ταρκόβσκι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στον Ντιόπ και στο δοκάρι του Λένο και στη συνέχεια η άμυνα της Φούλαμ έδιωξε.
Στο 32’ ο Μικολένκο έσωσε μετά από σουτ του Ντε Κόρδοβα Ριντ και στο 40’ ο Πίκφορντ παραλίγο να βγάλει ασίστ στον Κάλβερτ Λιούιν ο οποίο δεν κατάφερε να νικήσει τον Λέιν. Στο 41ο λεπτό ο Χιμένες σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία από κοντά και στο 51’ ο Πίκφορντ έσωσε μετά από μακρινό σουτ του Ντε Κόρδοβα Ριντ.
Στο 56ο λεπτό η Έβερτον είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Γκόντφρεϊ και στο 59’ ο Μουνίς έχασε μεγάλη ευκαιρία για τη Φούλαμ ενώ στο 66’ ο Ταρκόβσκι τον πρόλαβε σωτήρια.
Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Φούλαμ να έχει δοκάρι σε κεφαλιά του Καστάιν και στο 77’ ο Πίκφορντ είπε όχι σε κεφαλιά του Ανταραμπιόγο ενώ στο 83’ το σουτ του Ντε Κόρδοβα Ριντ πέρασε εκατοστά έξω. Στο 90+2′ ο Πίκφορντ έσωσε μετά από κεφαλιά του Μουνίς και στο 90+4′ ο Μπέτο αστόχησε από κοντά όπως έκανε κι ένα λεπτό μετά.

ΦΟΥΛΑΜ: Λένο, Καστάιν, Ανταραμπιόγο, Ντιόπ (76’ Ριμ), Ρόμπινσον, Παλίνια, Κέιρνι, Περέιρα, Ντε Κόρδοβα Ριντ, Γουίλιαν, Χιμένες (46’ Μουνίς)

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Μικολένκο, Γιανγκ (81’ Πάτερσον), Γκόντφρεϊ, Μπράνθγουαϊτ, Ταρκόβσκι, Γκάρνερ, Χάρισον, ΜακΝίλ, Ντανζουμά (90′ Ντόμπιν), Κάλβερτ Λιούιν (81’ Μπέτο)