Μπορεί ο αρχηγός του Απόλλωνα Χάμπος Κυριάκου και με το δίκαιο του να θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ αλλά θα… διαφωνήσουμε λίγο μαζί του.

Η νίκη επί της ΑΕΛ δεν είναι νίκη μόνο τριών βαθμών (βαθμολογικά ναι), αλλά δίνει στην ομάδα του Ματσίν περισσότερα πράγματα.
Από την μια είναι ο αντίπαλος καθώς μιλάμε για το… αιώνιο της Λεμεσού, από την άλλη είναι και η κατάσταση στην οποία βρισκόταν η ομάδα η οποία μια τέτοια μεγάλη νίκη την  χρειαζόταν.
Αν εξαιρέσιμε την νίκη και πάλι επί της ΑΕΛ στον α’ γύρο και αυτήν επί του Άρη, ο Απόλλωνας δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο σε μεγάλα παιχνίδια και αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που χάθηκε η αυτοπεποίθηση και η ομάδα έπιασε την κατηφόρα.
Η αρχή έγινε από την προηγούμενη αγωνιστική και την… παραλίγο νίκη επί του ΑΠΟΕΛ.
Και σου λένε στην ομάδα «από την στιγμή που λίγο έλειψε να νικήσουμε την πρωτοπόρο ομάδα σημαίνει ότι μπορούμε για καλύτερα πράγματα από αυτά που δείχνουμε τους τελευταίους τρεις και βάλε μήνες».

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Όσον αφορά το νέο προπονητή, άρχισε να βάζει το στίγμα του. Είναι σημαντικό για τον ίδιο που σε δύο ντέρμπι κατάφερε να μαζέψει τέσσερις βαθμούς, είναι αήττητος και αυτό του επιτρέπει να κερδίσει χρόνο να περάσει την δική του φιλοσοφία χωρίς να χαθεί επιπλέον έδαφος για την 6άδα κατά κύριο λόγο που είναι και ο πλέον ρεαλιστικός στόχος.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ
Σε άλλο ένα παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος. Ένας 40άρης έβγαλε νέο 90λεπτο και μέχρι να αποχωρήσει σαν αλλαγή (στο 90’) έτρεχε ασταμάτητα. Είναι πολυτέλεια για τον φετινό Απόλλωνα ο Βαλμπουενά και ευτυχώς που τον έχει. Είναι ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο της τελευταίας τριμηνίας και τώρα δείχνει έτοιμος και αποφασισμένος να πάρει τον Απόλλωνα από το χέρι και να τον βάλει στην 6άδα.
Απομένουν 8 αγωνιστικές για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος προκριμένου να μπορέσουν να δουν και ψηλότερα. Συν τοις άλλοις είναι και το Κύπελλο και ο «τελικός» πριν τον τελικό στις 24 Ιανουαρίου με την ΑΕΛ της οποία έχει πάρει τον αέρα.

Χρίστος Χρίστου