Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, αρχικά, παροδικά αυξημένες μέσες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και σύντομη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και στα βορειοδυτικά. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, γενικά μέτριοι, 4 μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 10 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα μέχρι την Τετάρτη. Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.