Τριήμερη δράση για την 15η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League, με το πρόγραμμα της αγωνιστικής να ανοίγει την Παρασκευή (19/01) με δυο αγώνες, ενώ ισάριθμοι θα γίνουν την Κυριακή (21/01) και ένας το Σάββατο (20/01).

Την Παρασκευή αγωνίζονται οι ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία, με δυο από αυτές μάλιστα να έχουν αγώνα μεταξύ τους. Στη Β’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού θα γίνει το ντέρμπι της κορυφής ανάμεσα στην Ανόρθωση και την Πετρολίνα ΑΕΚ που έχουν από 23 βαθμούς, με την ομάδα της Αμμοχώστου να μετράει έναν αγώνα περισσότερο. Οι γηπεδούχοι σε 13 παιχνίδια πήραν 10 νίκες και δέχθηκαν τρεις ήττες, ενώ οι «κιτρινοπράσινοι» έχουν 11 νίκες σε 12 αγώνες.

Την ίδια ώρα στο στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας» ο Κεραυνός, που ακολουθεί στη βαθμολογία (22β.) έχοντας δέκα ροζ φύλλα σε 12 παιχνίδια, φιλοξενεί την ουραγό της βαθμολογίας Ε.Ν. Παραλιμνίου που έχει απολογισμό δυο νίκες και έντεκα ήττες.

Στον μοναδικό αγώνα του Σαββάτου η ΕΘΑ θα υποδεχθεί τον ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος» Ελευθερία, έχοντας αμφότερες στόχο στην επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Σε 13 αγώνες η ομάδα της Έγκωμης πήρε πέντε νίκες και έχασε οκτώ παιχνίδια, ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» σε 12 ματς μετρούν εννέα νίκες και τρεις ήττες, οι δυο εκ των οποίων στις τελευταίες δυο αγωνιστικές.

Την Κυριακή, το πρώτο χρονικά παιχνίδι, θα γίνει στην Απόλλων Αρένα με τον Απόλλωνα να αναμετράται με τον Αχιλλέα Καϊμακλίου. Aμφότερες έχουν δώσει μέχρις στιγμής 13 παιχνίδια, με τους «γαλάζιους» να έχουν πέντε νίκες και την ομάδα του Καϊμακλίου τρεις.

Η αυλαία της αγωνιστικής θα κλείσει στο Λευκόθεο όπου η ΠΑΕΕΚ θα παίξει με την Payabl. EKA ΑΕΛ BC, με τις δυο ομάδες να επιδιώκουν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους. Σε 13 ματς οι «γαλαζοκίτρινοι» μετρούν οκτώ νίκες και πέντε ήττες, με το συγκρότημα της Κερύνειας να έχει τέσσερις νίκες και εννέα ήττες.

Ρεπό στην 15η αγωνιστική έχει ο ΑΠΟΠ που είναι στην ένατη θέση με 16 βαθμούς, μετά από τρεις νίκες και δέκα ήττες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 19/01

Κεραυνός – E.N. Παραλιμνίου 19:30

Ανόρθωση – Πετρολίνα ΑΕΚ 19:30

Σάββατο 20/01

ΕΘΑ – ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα 18:00

Κυριακή 21/01

Απόλλων – Αχιλλέας Καϊμακλίου 18:00

ΠΑΕΕΚ – Payabl. EKA ΑΕΛ  19:30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ