Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Λάρνακας, Άντρoς Καραπατάκης είναι καλεσμένος στην εκπομπή, «Γκολ και Θέαμα» στο ΡΙΚ 1 για μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Η ιστοσελίδα μας σας μεταφέρει ζωντανά τα όσα θα πει ο πρόεδρος των «κιτρινοπράσινων».

Για την ασχολία του με την ιστιοπλοΐα: «Ξεκίνησα την ιστιοπλοΐα από 8 χρονών. Όλοι στην οικογένεια ασχολούμασταν με αυτό. Όταν πήγα για σπουδές το άφησα για λίγο και έτσι κάπου τελείωσε αυτό. Συμμετείχα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1980».

Πως ήρθε η απόφαση να ασχοληθείς με την ΑΕΚ; «Στην ΑΕΚ βρέθηκα εξ ανάγκης αφού πριν 10 χρόνια υπήρχε μία άσχημη κατάσταση. Έφτασα σε ένα σημείο που το σωματείο με χρειαζόταν και μπήκα με την προϋπόθεση ότι θα μείνω 2 χρόνια και τώρα είμαι 10 χρόνια και συνεχίζουμε. Κάποιος μου είπε ότι θα κλαίω που είμαι στην ΑΕΚ και θα χαίρομε πολύ λιγότερο αλλά εγώ τον διέψευσα. Η ΑΕΚ είναι σημαντική στην ζωή μου αφού ήμουν με τον Πεζοπορικό και τώρα με την ΑΕΚ».

Για τις συνεχόμενες νίκες και την καλή πορεία: «Είχαμε περισσότερες προσδοκίες και δεν ξεκινήσαμε καλά. Πλέον, κάνουμε καλή πορεία και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι για να πετύχουμε τους στόχους. Μας ικανοποιεί η ανάκαμψη. Θέλουμε κάτι περισσότερο, έχουμε τερματίσει σε όλες τις θέσεις εκτός από πρώτοι και θέλουμε κάτι καλύτερο».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας; «Ο στόχος της ΑΕΚ για να το ξεκαθαρίσω ναι είναι το πρωτάθλημα. Κάνουμε πρωταθλητισμό και κάθε χρόνο είμαστε ανταγωνιστικοί με κατώτερες συνθήκες από τους αντιπάλους. Έχουμε χαμηλότερο προϋπολογισμό, τον 7ο-8ο περίπου φέτος και λιγότερους φιλάθλους από τις αντίπαλες ομάδες. Ο προϋπολογισμός μας είναι στα 6.5 εκατομμύρια και είναι ο πιο ψηλός που είχε ποτέ η ομάδα».

Για το εάν θα είναι αποτυχία η μη κατάκτηση του τίτλου: «Δεν θα είμαστε απογοητευμένοι εάν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά αν δεν βγούμε στην Ευρώπη τότε θα είναι αποτυχία».

Το σχόλιο για την διαιτησία φέτος: «Είναι αρκετά καλό το επίπεδο της διαιτησίας. Δεν έχουμε φωνές φέτος, λάθη πάντα θα υπάρχουν. Η κίνηση να φέρνουμε ορισμένους ξένους είναι καλή αφού μαθαίνουν και θα τους βοηθήσει τους διαιτητές».

Για την βία στα γήπεδα: «Δεν είναι φαινόμενο που ήρθε τώρα, είναι από πριν 40-50 χρόνια. Με μεγάλη πίεση πάρθηκαν αποφάσεις. Η ΚΟΠ πήρε την απόφαση που πιστεύω είναι η πιο λίγο ανώδυνη και πρέπει να δώσουμε χρόνο στο μέτρο. Το να κλείσουμε τα γήπεδα δεν είναι φυσικά η λύση, μόνο η ομαδική δουλειά θα βοηθήσει να λυθεί το πρόβλημα. Η άφιξη εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό πιστεύω θα βοηθήσει επίσης».

Τι έπραξε η ΑΕΚ με τον κόσμο της για το φαινόμενο της βίας; «Έχουμε κτίσει οίκημα στο γήπεδο για να είναι κοντά μας. Βέβαια, εμάς είναι πιο λίγοι αλλά προσπαθήσαμε με ενημέρωση που τους κάναμε και μας υποσχέθηκαν ότι θα είναι σωστοί».

Για την επιλογή Μπεν Σιμόν: «Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί εμείς δεν διώχνουμε προπονητές εύκολα. Έδωσε ψυχολογία ο προπονητής και αυτό βοήθησε πολύ. Δεν σου εγγυάται κάποιος ότι θα πετύχεις με μία αλλαγή προπονητή αλλά μέχρι στιγμής τα καταφέραμε».

Τι λάθη έκανε ο κ. Όλτρα; «Καλύτερα να μην σχολιάσω αυτό το θέμα διότι δεν είμαι σίγουρος αν δεν διαχειρίστηκε σωστά θέματα. Δεν γνωρίζω αυτή την απάντηση».

Για το συμβόλαιο του Ισραηλινού που λήγει το καλοκαίρι: «Δεν θέλω να συζητήσω κάτι τέτοιο τώρα. Έχουμε σοβαρούς αγώνες με την Ομόνοια τώρα και μετά άλλα ντέρμπι και για αυτό θέλω να το αφήσω για μεταγενέστερο στάδιο».

Για τα μεταγραφικά: «Προσπαθούμε να κάνουμε μία δύο κινήσεις τώρα αλλά μόνο εάν μπορούν να μας βοηθήσουν άμεσα, όχι για να γίνουν απλά».

Για την κριτική που δέχεται ο Τσάκι Ρόκα: «Η κριτική ασκήθηκε άδικα. Μπορεί να έφερε στην ΑΕΚ 100 παίκτες και του βγήκαν οι 95. Έχει πολύ καλά στατιστικά. Για αυτό έκανα και την δήλωση ότι εάν φύγει θα φύγω και εγώ. Δεν μπορεί να αποφασίσει μία μερίδα φιλάθλων εάν θα φύγει ο Ρόκα αλλά εμείς ως συμβούλιο. Έχει το ελεύθερο να φέρει προπονητή και παίκτες αλλά πάντα συζητούμε για όλα μαζί».

Για το συμβόλαιο Τρισκόφσκι που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι: «Υπάρχουν παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια αλλά αυτά τα χειρίζεται ο τεχνικός διευθυντής. Είμαστε σε σημείο που πρέπει να συγκεντρωθούμε μόνο στα αγωνιστικά και στην συνέχεια θα τα δούμε όλα μαζί».

Για την κριτική που δέχεται ο ίδιος από τον κόσμο: «Δεν γίνεται κάποιοι φίλοι της ομάδας όπως για παράδειγμα ένας άνθρωπος 75 χρονών να έρχεται και να μου λέει ”είσαι βλάκας, γελούσου και χάνεις το πρωτάθλημα”. Κάποια τα χάσαμε από εξωγενείς παράγοντες, άλλα από λάθη δικά μας αλλά εγώ είμαι περήφανος για το τι κάνει και πετυχαίνει η ομάδα κάθε χρόνο. Έχω παράπονο ακόμα επειδή κόσμος της ομάδας παρά το ότι φτιάξαμε γήπεδο και πάλι δεν έρχονται».

Για το γεγονός ότι είναι η πρώτη ομάδα που απέκτησε ιδιόκτητο γήπεδο: «Η κατασκευή του ΑΕΚ Αρένα ήταν η πρώτη μου προτεραιότητα. Το είχα δηλώσει από την αρχή. Με το ΓΣΖ ποτέ δεν θα μπορούσαμε να έχουμε έδρα και νομίζω το ΑΕΚ Αρένα βοήθησε σε αυτό».

Για την οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ: «Εμάς η τακτική μας είναι όταν παίρνουμε λεφτά θα τα διαχειριζόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο. Για παράδειγμα, όταν πήραμε τα λεφτά από την Ευρώπη πέρσι πολλοί που έλεγαν να φέρουμε παίκτες με εκείνα τα λεφτά. Εμείς θεωρήσαμε σωστό να επενδύσουμε στις ακαδημίες και στις υποδομές της ομάδας μας αφού όλα από εκεί ξεκινούν».

Πόσα λεφτά βάλατε στην ΑΕΚ; «Αυτό θα το πω όταν φύγω από την ΑΕΚ».

Για πιθανή βολιδοσκόπηση με επενδυτή: «Στις μεγάλες ομάδες δεν είναι εύκολο να έρθει επενδυτής λόγω του κόσμου. Στις μικρές ομάδες έρχονται και γίνονται σωτήρες. Είναι στα πλάνα μας για το μέλλον αλλά τώρα δεν υπάρχει κάτι».

Για το εάν αποφάσισε πότε θα αποχωρήσει: «Θα έρθει η ώρα να φύγουμε κάποτε. Δεν κουράστηκα ακόμα και υπάρχουν προκλήσεις που με ενδιαφέρουν. Όλα τα πράγματα κάποτε τελειώνουν. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα πότε θα φύγω. Όταν γίνει αυτό θα το ξέρουν οι συνεργάτες και η οικογένεια μου».

Η μεγαλύτερη επιτυχία και αποτυχία στην ΑΕΚ: «Η πρώτη είσοδος στους ομίλους το 2018/19 μου έμεινε αξέχαστη. Όταν χάσαμε το πρωτάθλημα πέρσι ήταν η μεγαλύτερη μου απογοήτευση. Σε μία εβδομάδα άλλαξαν όλα και δεν το περίμενα με τίποτε για αυτό την θεωρώ την μεγαλύτερη απογοήτευση. Κάναμε την πορεία στην Ευρώπη και είχαμε καλή ομάδα δεν το περίμενα καθόλου».