Η διαιτησία συζητείται ολοένα και περισσότερο στην Premier League, και όχι αδίκως, αφού οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις αυξάνονται διαρκώς.

Μία τέτοια σημάδεψε και την αναμέτρηση της Σίτι με την Τότεναμ, η οποία ολοκληρώθηκε ισόπαλη. Με το ματς να βρίσκεται στο 3-3 και τις καθυστερήσεις, οι «πολίτες» είχαν τεράστια ευκαιρία να ανακτήσουν το προβάδισμα, όμως ο διαιτητής του αγώνα, Σάιμον Χούπερ, είχε άλλη άποψη…

Συγκεκριμένα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο πίσω από το κέντρο και δέχθηκε μαρκάρισμα από αμυντικό της Τότεναμ, ωστόσο έμεινε όρθιος και ο Χούπερ άφησε ορθώς πλεονέκτημα. Το θέμα είναι πως στη συνέχεια, ο Νορβηγός έβγαλε απίστευτη μπαλιά στον Γκρίλις, που έφυγε ταχύτατα στον χώρο και θα έμενε μόνος του απέναντι στον Βικάριο!

Κάπου εκεί, ο Άγγλος ρέφερι αποφάσισε να σφυρίξει τελικά το φάουλ για το οποίο είχε δώσει πλεονέκτημα νωρίτερα, με όλους τους παίκτες της Σίτι να γίνονται ένα… κουβάρι γύρω του και τον Χάαλαντ ειδικά να είναι έξαλλος. Ακόμη και οι οπαδοί της ομάδας φωνάξαν μετά το σφύριγμα της λήξης μαζίκα «cheat, cheat», όντας προφανώς δυσαρεστημένοι με την απόφαση του Χούπερ.