Αρκετά «ζεστά» στο παιχνίδι για την απόκτηση του Μάριο Χεζόνια φέρεται να είναι η Μπαρτσελόνα, όπως επιβεβαιώνει σε σχετικό δημοσίευμα η «Sport».

Το Μέσο από την Καταλονία, το οποίο γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ των «μπλαουγκράνα», εκτιμά ότι η Μπάρτσα θα παλέψει πολύ για την επιστροφή του Κροάτη φόργουορντ, μετά το 2015 όταν και αποχώρησε για το ΝΒΑ.

Ήδη ο 29χρονος φέρεται να έχει απορρίψει αρκετές προτάσεις της Ρεάλ Μαδρίτης για την ανανέωση του συμβολαίου του και έτσι θεωρείται σχεδόν δεδομένη η αποχώρησή του το καλοκαίρι. Επίσης, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η «βασίλισσα» επικεντρώθηκε περισσότερο στην παραμονή του Έντι Ταβάρες και έτσι δεν προτίθεται να «χρυσώσει» και τον Κροάτη για να τον κρατήσει.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» επιθυμούσε την επιστροφή του Χεζόνια και πριν τρία χρόνια πριν, αλλά τότε ήταν κάθετα αρνητικό σ’ αυτό το ενδεχόμενο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που ήταν στον πάγκο.

Από ‘κει και πέρα, το τελευταίο διάστημα έχει κυκλοφορήσει μία φημολογία ότι η Μπαρτσελόνα έχει κάνει ήδη κρούση στον 29χρονο και σύμφωνα με την «Sport» μέχρι στιγμής οι Καταλανοί δεν επιβεβαιώνουν κάτι, αλλά παράλληλα ούτε διαψεύδουν

Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται και λόγος για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ο οποίος εδώ και καιρό παρουσιάζεται ως το φαβορί για την απόκτησή του. Σχετικά, η «Sport» αναφέρει: «Η αποχώρηση του Χεζόνια από τη Ρεάλ είναι δεδομένη, με το μέλλον του να εμπλέκει την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό, τον οποίο είχε πάντα στη λίστα με τις αγαπημένες του ομάδες. Αλλά, η παρουσία της Μπαρτσελόνα αλλάζει το σκηνικό εντελώς, όπως και τον πιθανό τελικό προορισμό του παίκτη».