Στην αποκάλυψη ότι λίγο διάστημα πριν να φύγει από τη ζωή ο Βασίλης Καρράς του είχε τηλεφωνήσει και του είχε ζητήσει να είναι έτοιμο το νεκροταφείο και ο δρόμος που οδηγεί εκεί στο Κοκκινοχώρι Καβάλας προχώρησε ο πρόεδρος της κοινότητας στην οποία θα γίνει σήμερα η ταφή του λαϊκού τραγουδιστή.

«Με είχε πάρει τηλέφωνο πρόσφατα και μου είπε “πιτσιρίκο να είναι όλα έτοιμα στο νεκροταφείο και τον δρόμο μέχρι εκεί”. Τον ρώτησα “γιατί καλλιτέχνη, τι πρόβλημα έχουμε;” και το μόνο που μου είπε είναι “σας αγαπώ όλου πολύ”» είπε στο Mega ο Χρήστος Διαμαντίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Βασίλης Καρράς παρότι «ήξερε ότι θα φύγει» συνέχισε να έχει σχέδια για το χωριό: «Τα είχαμε συζητήσει πριν από 20 ημέρες όταν συναντηθήκαμε. Έχει κάνει πολλά πεζοδρόμια με φωτισμό, δεντροφύτευση, πλατεία, δρόμους αγροτικούς και άλλα πράγματα που δεν ξέρω αν πρέπει να τα αναφέρω. Αν δεν ήταν ο Βασίλης μας δεν θα ήξερε κανείς το χωριό μας. Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για εκείνον όπως το ζήτησε. Πιστεύω θα “βουλιάξει” το χωριό μας σήμερα».

Όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας στο Κοκκινοχώρι «είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για το χωριό μας, μας λείπει ένας συγχωριανός μας που έδωσε τα πάντα για το χωριό, δούλευε πολύ σκληρά για να κάνει το χωριό μας πιο όμορφο από ό,τι ήταν, και καθημερινά είχε να προσφέρει ερχόμενος από Θεσσαλονίκη. Ήταν ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν πάντα για τον κόσμο. ποτέ δεν ήθελε να ξέρει κανείς ότι προσέφερε, όποιος είχε πρόβλημα ή υγείας ή να σπουδάσει ή ό,τι άλλο, ήταν παρών».

Θυμήθηκε, τέλος, ότι γνώρισε τον Βασίλη Καρρά «το 1977 που ήρθε με τη γυναίκα του. Θυμάμαι ένα παλικάρι πάμπτωχο. Πήγαινα από το χωριό μου στη Δράμα με το τρακτέρ για να ακούσω Βασίλη Καρρά. Ήθελε να κάνει κάποια πράγματα να κάνει που δεν μπορώ να τα αναφέρω. Η γυναίκα του Χριστίνα είναι πολύ καλός άνθρωπος, μας αγάπησε πολύ».