Τρία 24ωρα πριν τον «τελικό» πρόκρισης με την Μακάμπι Χάιφα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (14/12),το τριφύλλι θέλει είτε να κερδίσει στην Λεωφόρο, είτε να φέρει ισοπαλία με την Ισραηλινή ομάδα για να συνεχίσει και τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη, τι έχει κάνει σε παρόμοιες περιπτώσεις Τι έκανε όταν βρέθηκε σε do or die καταστάσεις στην Ευρώπη

8/11/2000

Παναθηναϊκός – Γιουβέντους 3-1

Οι «πράσινοι» έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, καθότι η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για την πρόκριση, η Γιουβέντους αναζητούσε μια ισοπαλία προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση. Οι αστέρες της, την θεωρούσαν σχεδόν δεδομένη.

Ο Παναθηναϊκός όμως «γονάτιζε» την Γιουβέντους με 3-1, στο ΟΑΚΑ πετώντας την εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίζοντας ακάθεκτος το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

20/03/2002

Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Το «τριφύλλι» υποδέχτηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Λεωφόρο και στόχος του ήταν να μην χάσει, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στους «8» του Champions League, αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τη «βασίλισσα» και πήρε την πρόκριση για τους οκτώ της διοργάνωσης ως δεύτερος του τρίτου ομίλου, πίσω από τη Ρεάλ.

09/12/2003

Ρέιντζερς-Παναθηναϊκός 1-3

Το Τριφύλλι ήθελε μόνο νίκη για να συνεχίσει την Ευρωπαϊκή του πορεία στο Κύπελλο Ουέφα την σεζόν 2003-2004. Απέναντι σε αυτό εμπόδιο θα προσπαθούσαν να σταθούν οι σκωτσέζοι η οποίοι στην έδρα τους θα επιχειρούσαν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό και να πάρουν αυτοί το εισιτήριο ως η τρίτη ομάδα απ’ τον όμιλο εκείνο στο Champions League.

Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε εν τέλει να κάνει την ανατροπή μέσα στο «Ibrox», να «ρίξει»… τριά στη Ρέιντζερς και εν τέλει να πάρει το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA.

09/12/2008

Παναθηναϊκός-Ανόρθωση 1-0

Μετά τα μισά της διαδικασίας στο Group B της σεζόν 2008-09 το Τριφύλλι βρισκόταν στην τελευταία θέση με πενιχρό απολογισμό μόλις ενός βαθμού. Ίντερ, Βέρντερ Βρέμης ακόμα και η πρωτάρα Ανόρθωση είχαν ξεφύγει στην οικονομία του γκρουπ, επιβάλλοντας απλά μια άνευ προηγουμένου αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός

Εμενε ένα μόνο σκαλοπάτι, αυτό της νίκης κόντρα στους Κυπρίους την τελευταία αγωνιστική. Ήταν ματς «do or die», αλλά το μομέντουμ του Παναθηναϊκού έμοιαζε ανυπέρβλητο και με ηγέτη και σκόρερ τον Καραγκούνη, το Τριφύλλι επικράτησε με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τους «16», μεθώντας με ενθουσιασμό τους οπαδούς τους. Κι όχι όποιο κι όποιο εισιτήριο, αλλά αυτό της πρώτης θέσης, αφού οι Γερμανοί έκαναν δώρο παράλληλα και νίκησαν την Ιντερ του Ζοσέ Μουρίνιο, αφήνοντάς τους πίσω από τον Παναθηναϊκό.

06/12/2012

Τότεναμ-Παναθηναϊκός 3-1

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-1 από την Τότεναμ και αποκλείστηκε από το Europa League εκείνη της σεζόν σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε όμως να είχε καλύτερη τύχη αν ο Τοτσέ σε δυο φάσεις έβαζε μπροστά τους πράσινους στο σκορ.