Η Λειψία λύγισε με 3-1 τη Χοφενχάιμ, βρέθηκε στο -4 από την κορυφή και παραμένει στο κόλπο του τίτλου. Στην 6 θέση έμεινε η Χοφενχάιμ και ίσως πέσει και χαμηλότερα.

Στο 2ο λεπτό η κεφαλιά του Πόουλσεν πέρασε λίγο έξω ενώ στο 7’ ο Μπάουμαν είπε όχι σε σουτ του Σίμονς ο οποίος είχε νέοι σουτ στο 13’ το οποίος έφυγε εκτός. Στο 17’  ο Σίμονς πλάσαρε πάνω στον Μπάουμαν και στο 22’ ο Σκοβ Όλσεν πλάσαρε άστοχα από κοντά, στην πρώτη μεγάλη φάση της Χοφενχάιμ στο ματς.

Στο 24ο λεπτό το σουτ του Μπεμπού μέσα από την περιοχή βρήκε λίγο στον Σιμακάν και πέρασε εκατοστά έξω και στο 30’ ο Μπάουμαν είπε όχι σε σουτ του Πόουλσεν. Στο 32’ ο Μπλάσβιχ μπλόκαρε το σουτ του Κράμαριτς και τελικά στο 34’ μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έμεινε στην περιοχή της Χοφενχάιμ και ο Κλόστερμαν εξ επαφής έκανε το 1-0 με σουτ.

Σχεδόν με τη σέντρα ο Μπάουμαν πραγματοποίησε νέα απίθανη επέμβαση σε σουτ του Σίμονς και λίγο μετά είπε όχι και σε κεφαλιά του Μπαουμγκάρτνερ. Και από το πουθενά στο 42’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σκοβ Όλσεν από αριστερά ο Καμπάκ σηκώθηκε ανάμεσα σε Σιμακάν και Μπλάσβιχ και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 49’ το μακρινό σουτ του Σίμονς τράνταξε το δοκάρι του Μπάουμαν και στο 67’ μετά από κόρνερ ο Σταχ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μπλάσβιχ έδιωξε εντυπωσιακά.

Στο 68’ το γύρισμα του Οπεντά από αριστερά πέρασε μόλις έξω ενώ στο 71’ ο Οπεντά άνοιξε δεξιά στον Φόρζμπεργκ που με δυνατό σουτ έκανε το 2-1.

Στο 72’ το σουτ του Κράμαριτς κόντραρε στα σώματα και στην αντεπίθεση ο Οπεντά σούταρε από το πέναλτι αλλά ο Μπάουμαν έβγαλε σε κόρνερ. Ο Ράουμ το εκτέλεσε, ο Φόρζμπεργκ έκανε μαγικό γύρισμα στο πρώτο δοκάρι και ο Μπάουμαν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Σιμακάν ήταν εκεί κι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Στο 82’ η εκτέλεση φάουλ του Κράμαριτς πέρασε λίγο έξω και στο 85’ ο Καρβάλιο έσωσε στη γραμμή μετά από κεφαλιά του Καρβάλιο. Στο 88′ ο Μπάουμαν έβγαλε και το σουτ του Σέσκο από δεξιά.

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Ράουμ, Χένρικς, Σιμακάν (83’ Λουκεμπά), Κλόστερμαν, Σλάγκερ, Αϊνταρά (58’ Καμπλ), Σίμονς (83’ Καρβάλιο), Μπαουμγκάρτνερ (66’ Φόρζμπεργκ), Οπεντά (83’ Σέσκο), Πόουλσεν

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Καμπάκ (76’ Ακπογκούμα), Φογκτ, Μπρουκς, Σταχ (75’ Mπισοφ), Σκοβ (46’ Γκρίλιτς), Κράμαριτς, Πρέμελ, Καντεζάμπεκ (90′ Ενσοκι), Μπίλτερ, Μπεμπού (69’ Μπάιερ)