Το βαρωσιώτικο ντέρμπι συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και ο Κύπριος τεχνικός, Σάββας Δαμιανού, μιλώντας στο balla κατέθεσε την άποψή του για την αναμέτρηση, καθώς και το τι χρειάζονται Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση για να μπορέσουν να πάρουν τη νίκη:
«Η Νέα Σαλαμίνα έχει άλλη δυναμική στην έδρα της. Δεν την θεωρώ μεγάλο αουτσάιντερ. Προέρχεται από μια μεγάλη νίκη επί του Απόλλωνα, υπάρχει μια… δίψα για νίκη με την συμπολίτισσα της.
Η Ανόρθωση έχει μεν πολλά αγωνιστικά προβλήματα, αλλά πάντα έχει σταθερή απόδοση σαν ομάδα. Για μένα είναι ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο και γι’ αυτό βρίσκεται στα ψηλά. Αν περάσει με νίκη από το σημερινό ντέρμπι, τότε θα βάλει τη σφραγίδα σε μια πολύ καλή πορεία.
Φαβορί είναι η Ανόρθωση. Αγωνίζεται με έναν τρόπο που επιβάλλει το δικό της ρυθμό. Θεωρώ κλειδί την αμυντική ισορροπία της Ανόρθωσης. Αν δεν επιτρέψει στη Νέα Σαλαμίνα να είναι επικίνδυνη στο επιθετικό τρανζίσιον, δηλαδή τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, θα μπορέσει ν κερδίσει.
Η Νέα Σαλαμίνα είναι μια ομάδα που σκοράρει εύκολα από στημένες φάσεις. Μαζί με το επιθετικό τρανζίσιον είναι τα μεγάλα της ατού…».

Ανδρέας Βεντούρης