Τα αμυντικά λάθη (του τερματοφύλακα συμπεριλαμβανομένου) αποτελούν μόνιμη πληγή για τον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα, πλην όμως η ιστορία κάποιων αγώνων του θα μπορούσε να έχει γραφτεί διαφορετικά.

Πώς; Αν βρισκόταν κάποιος να… φυσήξει την μπάλα για να μπει στα δίχτυα, σε φάσεις όπου αυτή πέρασε πάνω από τη γραμμή και δεν βρέθηκε ένα πόδι για να τη στείλει μέσα.

Να χάνονται κλασικές ευκαιρίες έχουμε δει άπειρες φορές στο ποδόσφαιρο και είναι κι απολύτως φυσιολογικό. Να έχει μία ομάδα τρεις φάσεις μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, οι δύο μάλιστα σε κολλητά παιχνίδια, όπου η μπάλα βρίσκεται πάνω (ή σχεδόν πάνω) στη γραμμή και να μην την στέλνει κανείς μέσα, αγγίζει το όριο το μεταφυσικού. Ανικανότητα, λιγοψυχία ή απλά ατυχία; Διαλέγει κανείς και παίρνει… Το πλέον αξιοσημείωτο μάλιστα πως πρόκειται για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, σε Champions League, Europa League και πρωτάθλημα, ενώ στις δύο πρώτες κρινόταν και μία ολόκληρη πρόκριση.

Χθες σε μία τέτοια φάση πρωταγωνίστησε ο Βαγιαννίδης που μπήκε αλλαγή και θα μπορούσε να έχει δώσει άλλη τροπή στον αγώνα με τον Ατρόμητο, όταν μετά από μία κεφαλιά του Αράο, βρέθηκε… φάτσα με το τέρμα, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, ήταν ο Βραζιλιάνος χαφ που δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στον “τελικό” με την Μακάμπι Χάιφα. Το σκορ ήταν 0-1 στο 63ο λεπτό, όταν μετά από μία εκτέλεση κόρνερ, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Αράο δεν μπόρεσε να… χαϊδέψει την μπάλα για να μπει στα δίχτυα και να ισοφαρίσει.