Τι κι αν της στράβωσε νωρίς το ματς με την αποβολή του Αρμπολέδα, το αριθμητικό μειονέκτημα από το 29’ και το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ; Η Ανόρθωση, με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε άλλη μία απόδειξη ότι φέτος είναι ικανή να πετύχει μεγάλα πράγματα.
Μια ομαδάρα φτιαγμένη από ατσάλι, με νοοτροπία «refuse to lose», δηλαδή που αρνείται να χάσει και το απέδειξε και κόντρα στον Οθέλλο και στις αντιξοότητες που δημιουργήθηκαν στην αναμέτρηση.
Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με μοναδικό σκοπό όχι απλά να ισοφαρίσει, αλλά να πάρει τη νίκη δείχνοντας ότι δεν θα δεχόταν κανένα άλλο αποτέλεσμα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο Νταβίντ Γκαγιέγο έκανε τις κινήσεις που έπρεπε, με game changer τον Τσίκο και στο β’ ημίχρονο αναρωτιόσουν αν αυτή η ομάδα αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές.
Με τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς, ήταν αναμφίβολα από τις πλέον σημαντικότερες νίκες στο πρωτάθλημα. Η σημασία της μπορεί να γίνει περισσότερο κατανοητή, αν υποθέσει κανείς ποια θα ήταν η συζήτηση τώρα εάν η «κυρία» δεν έπαιρνε τους τρεις βαθμούς.
Τους πήρε όμως και με τρόπο που το κάνει ακόμη πιο γλυκό!

Ανδρέας Βεντούρης