Το παιχνίδι στο Δασάκι ήταν για λόγους γνωστούς και κατανοητούς επικίνδυνο και δύσκολο. Η ΑΕΚ πέρασε με περίπατο, χωρίς να χρειαστεί να… ζεστάνει τις μηχανές, στέλνοντας το μήνυμα ότι όχι απλά επιστρέφει, αλλά ήδη επέστρεψε για τα καλά. Σε τέτοια ματς ένα γρήγορο γκολ πάντοτε βοηθάει τρομερά και η ΑΕΚ το πέτυχε.
Μπορεί για μεγάλο διάστημα η απόδοσή της να μην έφτασε σε ψηλά επίπεδα, όμως δεν κινδύνεψε καθόλου και στο τέλος καθάρισε το ματς. Ήταν μία εξαιρετικά σημαντική νίκη καθώς έχουν αντίκρισμα οι τελευταίες επιτυχίες στα ντέρμπι.
Η ΑΕΚ συνεχίζει την ανοδική της πορεία και δείχνει ικανή για όλα. Κι όταν λέω… για όλα, εννοώ ασφαλώς για τον τίτλο. Ναι, αυτή η ΑΕΚ μπορεί να επιστρέψει ΞΑΝΑ στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Το λέω, το γράφω και το πιστεύω. Εάν εκμεταλλευτεί το πρόγραμμά της στον β’ γύρο, θα παλέψει γι’ αυτό που μέχρι πριν από λίγο καιρό φάνταζε αδύνατο. Με μια ματιά στη βαθμολογία, θα πει κανείς ότι ο ρεαλιστικός στόχος είναι να τερματίσει στην πρώτη εξάδα, με όσο το δυνατόν μικρότερη απόσταση από τις προπορευόμενες ομάδες.
Σύμφωνοι, επιλέγω ωστόσο συνειδητά να το πάρω ένα βήμα παραπέρα, ακριβώς διότι βλέπω αυτήν την ομάδα πάλι να το πιστεύει, όπως αρχίζει να το πιστεύει ΞΑΝΑ κι ο κόσμος της, όπως έδειξε στο Δασάκι!
Τα «όλε-όλε» επανήλθαν και ΚΥΡΙΩΣ, επέστρεψε η αυτοπεποίθηση, η πίστη προς την ίδια την ομάδα κι στα κρυφά-κρυφά από κάποιους και πιο… ανοικτά από άλλους, ακούγεται ξανά η λέξη «πρωτάθλημα»!

Ανδρέας Βεντούρης