Η πόλη της Οκλαχόμα την Τρίτη (12/12) θα κληθεί να αποφασίσει αν οι φορολογούμενοι θα κληθούν για τη χρηματοδότηση του 90% του νέου γηπέδου των Θάντερ. Εφόσον εγκριθεί το μέτρο, τότε θα εισαχθεί αύξηση φόρου 1% για έξι χρόνια, προκειμένου να συγκεντρωθούν 900 εκατ. δολάρια, που θα καλύψουν τη συντριπτική πλειοψηφία του κόστους του έργου.

Οι ιδιοκτήτες της ομάδας θα αναλάβουν να πληρώσουν μόλις 50 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 5% του κόστους, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις μέσα στην πόλη, αφού υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν πως δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οι πολίτες για ένα γήπεδο από το οποίο δεν θα αποκομίζουν άμεσα οι ίδιοι κάποιο όφελος.

Εφόσον οι τοπικές αρχές ψηφίσουν για το γήπεδο, τότε η κατασκευή του θα έχει ολοκληρωθεί εν όψει της σεζόν 2029/30 και οι Θάντερ θα είναι υποχρεωμένοι να το χρησιμοποιούν για 25 χρόνια.

Αυτή τη στιγμή οι Θάντερ αγωνίζονται στο Paycom Center, που άνοιξε τις πύλες του το 2002 και έχει χωρητικότητα 18.000 θεατές, ενώ η εγκατάσταση ανήκει στην ιδιοκτησία των τοπικών αρχών.