Καλεσμένος στην εκπομπή «The Game» της ΕΡΤ ήταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος μίλησε για το πώς κύλησε το 2023 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR, για την Εθνική Ελλάδας, αλλά και για την οικογένειά του.

Για τον απολογισμό του Παναθηναϊκού AKTOR έως τώρα: «Νομίζω είναι αρκετά θετικός ο απολογισμός, καθώς είμαστε πρώτοι στην Stoiximan Basket League και τέταρτη στην EuroLeague. Είναι μία πολύ καλή θέση για μια καινούργια ομάδα και σίγουρα θα μας δώσει ρυθμό για τη συνέχεια. Οι οπαδπί έρχονται στο γήπεδο, έχουν ενθουσιασμό και δίνουν και την ψυχή τους. Και είμαι πολύ χαρούμενος για την ενέργεια που έχει φέτος το ΟΑΚΑ».

Για το νικηφόρο σερί: «Οφείλεται στην χημεία μας. Όσο περνάνε τα παιχνίδια, βρίσκουμε χημεία, δενόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι. Και αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ. Όσο πιο πολύ περνάει χρόνος, τόσο καλύτεροι θα γινόμαστε».

Για τους στόχους των πρασίνων: «Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι μας. Σίγουρα ένας από τους στόχους μας είναι να πάμε στα playoffs της EuroLeague και το Final Four. Και στο ελληνικό πρωτάθλημα στόχος είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο». 

Για τον Εργκίν Αταμάν: «Είναι σπουδαίος προπονητής. Όλοι ξέρουν ότι έχει κερδίσει δύο τρόπαια back-to-back στην EuroLeague. Έχει αλλάξει την κουλτούρα στην ομάδα και μας έχει βοηθήσει πολύ να μπούμε στον δρόμο της νίκης. Του πόσο καλό είναι να νικάς, να κερδίζεις συνέχεια και να γίνεσαι καλύτερος». 

Για το τι του αρέσει να κάνει στο παρκέ: «Λίγο απ’ όλα. Να παίζω άμυνα, να κάνω τάπες και καρφώματα».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Πρόεδρος. Μεγάλη ψυχή. Παθιασμένος σίγουρα».

Για το αν θα βρίσκεται στο Προολυμπιακό: «Αν είναι όλα καλά και είμαι υγιής θα είμαι εκεί». 

Για την Εθνική Ελλάδας: «Στόχος μας να είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να είμαστε στους Ολυμπιακούς. Είναι ένας στόχος που έχουμε και τον σκεφτόμαστε. Είναι δύσκολο, ωστόσο, να επικεντρωθούμε τώρα (σε αυτό) από τη στιγμή που η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη».

Για το αν θα είναι ο Γιάννης παρών στην Εθνική: «Αυτό δεν το ξέρω. Ελπίζω να είναι και ο Γιάννης και ο Θανάσης».

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον Βασίλη Σπανούλη: «Είναι ένας προπονητής που έχει βάλει αυτή τη φανέλα και ξέρει πώς είναι να παίζεις, ξέρει πώς είναι αυτή η δίψα για να κερδίσεις, για να πάρεις ένα μετάλλιο. Μετράει πολύ αυτό».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο NBA με τους Λέικερς: «Ήταν πραγματικά μία πολύ ωραία στιγμή. Δεν μπορώ να την ξεχάσω. Όταν πήραμε το δαχτυλίδι, ο Γιάννης μου είπε ‘θα πάρω κι εγώ το δικό μου’ και την επόμενη χρονιά το πήρε, απευθείας. Νομίζω, όμως, το δικό μου είναι πιο φανταχτερό».

Για το τι καθιστά την οικογένεια Αντετοκούνμπο τόσο αγαπητή στον κόσμο: «Το ότι έχουμε (ψηλά) το θεσμό της οικογένειας. Το ότι γενικά είμαστε ταπεινοί και έχουμε δουλέψει σκληρά. Όπως λέει ο Γιάννης, δεν υπάρχει ταβάνι για κανέναν από εμάς. Δουλεύουμε όλοι σκληρά και όπου φτάσουμε, φτάσαμε».

Για τη γεύση που αφήνει το 2023: «Μου αφήνει μια γλυκιά γεύση. Ήταν μία καλή χρονιά. Σίγουρα, ελπίζω το 2024 να είναι ακόμα καλύτερο για μένα, αλλά δεν θα πω ότι ήταν κακή».