Μοιάζει σαν να βρίσκεται χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πραγματικότητα, είναι για μόλις μερικούς μήνες, όμως αποτελεί ήδη τον απόλυτο ηγέτη της. Η σύγκριση του «Ισπανού» Τζουντ Μπέλιγχαμ, με εκείνον της Bundesliga, μάλλον είναι… αδύνατο να πραγματοποιηθεί!

Ίσως και να έχει καταντήσει κουραστικό. Πώς να μην γράφονται τόσα όμως, για έναν ποδοσφαιριστή που στα 20 χρόνια του, κουβαλά τη Ρεάλ Μαδρίτης;

Όχι οποιαδήποτε ομάδα. Τη «Βασίλισσα» της Ευρώπης. Των 14 κατακτήσεων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, των 35 πρωταθλημάτων Ισπανίας και πάει λέγοντας.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έγινε κάτοικος Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι. Η Ρεάλ έβγαλε από τα ταμεία της κάτι παραπάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τον κάνει δικό της από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Σίγουρα, δεν θεωρούσε πως θα πήγαιναν στράφι, όμως αυτήν την εξέλιξη, δεν θα την περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος του πλανήτη!

Ο Κάρλο Αντσελότι τον εμπιστεύτηκε από την πρώτη ημέρα. Δε δίστασε να αφήσει πάνω του τον ρόλο του απόλυτου ηγέτη των «μερένχες». Το αποτέλεσμα φυσικά και τον δικαιώνει απόλυτα.

Ο νεαρός Άγγλος δείχνει σαν να βρισκόταν πάντοτε στη Μαδρίτη. Σαν να… κυλούσε στο αίμα του το DNA της Ρεάλ. Έως τώρα, σε La Liga και Champions League, έχει αγωνιστεί σε 20 παιχνίδια. Απολογισμός; 17 γκολ και 5 ασίστ! Πολλά από αυτά μάλιστα ιδιαιτέρως κρίσιμα!

 Για να περιοριστούμε λίγο εντός των συνόρων, ο Μπέλιγχαμ στο ισπανικό πρωτάθλημα, μετρά 13 τέρματα. Εάν δούμε πόσα είχε πετύχει αντίστοιχα στην Bundesliga, κατά την παρουσία του στους Βεστφαλούς, θα μείνουμε με το… στόμα ανοιχτό!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ESPN FC (@espnfc)

Στη Γερμανία ο σταρ της «Βασίλισσας» παρέμεινε για τρία χρόνια. Αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της Ντόρτμουντ, αλλά στο πρωτάθλημα, κατάφερε να σκοράρει μόλις σε 12 περιπτώσεις! Κάτι που σημαίνει αυτομάτως ότι έχει ξεπεράσει ήδη αυτήν την επίδοση στην Ισπανία, μέσα σε μερικούς μόλις μήνες!

Ο Ιταλός προπονητής τον έχει αφήσει ελεύθερο, δίνοντάς του έναν πιο δημιουργικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό ακριβώς που χρειαζόταν, για να αποδείξει στο έπακρο το αστείρευτο ταλέντο του. Πού μπορεί να φτάσει, ουδείς το γνωρίζει. Τα μέλλον πάντως, διαγράφεται «λαμπρό» μπροστά του!