Σε πολύ σημαντικό ματς στη Σεβίλλη η ομώνυμη ομάδα και η Βιγιαρεάλ κόλλησαν στο 1-1 και μοιράστηκαν προβληματισμούς και εντυπώσεις. Το παιχνίδι ήταν άνευρο στο πρώτο μέρος. Μεγάλη άνοδος στην επανάληψη για τις δύο ομάδες. Η Σεβίλλη παραμένει 2,5 μήνες χωρίς νίκη στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Η Βιγιαρεάλ, έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.
Το ματς είχε πολύ κοντρολαρισμένο ρυθμό και οι δυο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο τα καρέ τους για να μη δεχθούν κάποια επικίνδυνη επίθεση. Η Βιγιαρεάλ προσπαθούσε κυρίως στη κόντρα, μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο βγήκε τέσσερις φορές σε υπεράριθμα αλλά οι αργές επιλογές των παικτών της, κόστισαν το κάτι παραπάνω. Στο 29΄ ήρθε η πρώτη ουσιαστική τελική του παιχνιδιού, σέντρα από αριστερά του Λουκεμπάκιο κεφαλιά του Οκάμπος από κοντά, όμως πέρασε άουτ. Στο 31΄ στο γύρισμα από τον Σάντσες, ο Σό από το ημικύκλιο της περιοχής πλάσαρε αλλά έπεσε πάνω στη πολυπρόσωπη άμυνα της Βιγιαρεάλ. Ίδιο σκηνικό και στο 43΄ με το σουτ του Οκάμπος να σταματάει στον Κουένκα. Η κορυφαία στιγμή, του ημιχρόνου ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Εν Νεσίρι, με προσωπική ενέργεια πάτησε περιοχή, πλάσαρε αλλά βγήκε γρήγορα ο Γιόργκενσεν, στην επαναφορά ο Οκάμπος προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, όμως ο Φόιθ έκανε σωτήριο τάκλιν και έσωσε το «κίτρινο υποβρύχιο».
Η επανάληψη ξεκίνησε με πολύ καλύτερο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τη Βιγιαρεάλ στο 46΄ όταν ο Πεντράθα με πάσα στη πλάτη της άμυνας, βρήκε τον Μπαένα, που κοντρόλαρε, αλλά το πλάσε του πήγε πάνω στον Ντιμίτροβιτς. Στο 48΄ ο Φόιθ γύρισε τη μπάλα, αλλά ο Χουάνλου πρόλαβε τον Μοράλες πριν μπεί με τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 51΄ η Σεβίλλη απάντησε στις ευκαιρίες με τον Λουκεμπάκιο, ο οποίος ύστερα από σέντρα του Οκάμπος, δε κατάφερε να βρεί σωστά τη μπάλα και να την στείλει στην εστία του Γιόργκενσεν. Στο 57΄ άλλη μία αντεπίθεση για τη Βιγιαρεάλ με τον Μπαένα να τσιμπάει τη μπάλα αλλά ο τερματοφύλακας της Σεβίλης, βγήκε γρήγορα από την εστία του και τον πρόλαβε. Στο 75΄ έπειτα από σέντρα του Πεδρόσα, ο Κίκε Σάλας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ 1-0 για τη Σεβίλλη. Με τη σέντρα η Βιγιαρεάλ ισοφάρισε σε 1-1. Συρτή σέντρα του Πεδράθα από αριστερά, ο Γκούντελι βάζει τη κόντρα και ο Μοράλες, έσπρωξε απλά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Η Βιγιαρεάλ πήγε για την ολική ανατροπή στο τέλος, σκόραρε με το Μπρέρετον στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, σε μία αρκετά αυστηρή απόφαση από τη διαιτητική ομάδα.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ντμίτροβιτς, Χουάνλου Σάντσες, Γκουντέλι, Νιανζού (72΄ Σάλας), Ακούνια (46΄ Πεδρόσα), Σο, Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Εν Νεσιρί, Λουκεμπάκιο

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: ΓΙόργκενσεν, Φόιθ, Αλμπιόλ, Κουένκα, Πεντράθα, Αλτιμίρα (71΄ Μορένο- 84΄ Ακομάχ), Παρέχο (84΄ Κοκλέν), Κομεσάνια (71΄ Καπού), Μπαένα, Μοράλες, Μορένο.