Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Μπολόνια! Το σύνολο του Τιάγκο Μότα κέρδισε δύσκολα με 2-1 την Σαλερνιτάνα στο «Stadio Arechi», ανέβηκε στην 4η θέση και περιμένει να δει τι θα γίνει στο παιχνίδι της Ρόμα με την Φιορεντίνα. Παρέμειναν στον πάτο της βαθμολογίας οι γηπεδούχοι με μόλις 10 βαθμούς.

Στο 6ο λεπτό η Μπολόνια απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με τον Φέργκιουσον και τελικά τρία λεπτά αργότερα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Πος έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση, με τον Κοστίλ να μην διώχνει πειστικά, με αποτέλεσμα ο Ζίρκζι να πάρει το ριμπάουντ και να πλασάρει σε κενό τέρμα για το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 14’ το σουτ του Μόρο πέρασε λίγο άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Ζίρκζι έκλεψε σε επικίνδυνο σημείο, πέρασε τον Κοστίλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Στο 51’ ο Ντιά με ωραία κάθετη βρήκε τον Ικβουεμέσι, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο φορ των γηπεδούχων από πλεονεκτική θέση ήταν αδύναμο.

Στο 65ο λεπτό η Μπολόνια έφτασε μια ανάσα από το να πετύχει και τρίτο τέρμα, όταν ο Ζίρκζι με ωραία κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Φέργκιουσον, όμως το πλασέ του Σκωτσέζου σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Μόρο από καλή θέση πέρασε μόλις άουτ.

Στο 75ο λεπτό η Σαλερνιτάνα μείωσε το σκορ, όταν ο Τσάουνα με ωραία μπαλιά βρήκε τον Καντρέβα και εκείνος έστρωσε στον Σίμι, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σκορούπσκι για το 1-2. Στο 90+5’ η κεφαλιά του Πιρόλα από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο.

ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ: Κοστίλ, Γκιομπέρ, Πιρόλα, Λοβάτο(34’ Τσάουνα), Ματσόκι(46’ Ντανίλιουκ), Μπράνταριτς, Λεγκόφσκι(63’ Ματζόρε), Κουλιμπαλί, Καντρέβα(81’ Κάστανος), Ντιά, Ικβουεμέσι(63’ Σίμι)

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Σκορούπσκι, Πος, Μπεουκέμα, Καλαφιόρι, Κρίστιανσεν, Φρόιλερ, Μόρο(81’ Αέμπισερ), Εντόι(77’ Ουρμπάνσκι), Φέργκιουσον, Σαλεμάκερς, Ζίρκζι(77’ Φαν Χόιντονκ)