Ο Μάριους Γκριγκόνις, σαν από μηχανής θεός, έβαλε ένα εντυπωσιακό buzzer-beater και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σπουδαία ανατροπή του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στην Μονακό (90-91). Ο Λιθουανός γκαρντ/φόργουορντ βοήθησε τα μέγιστα τους πράσινους να επιτύχουν έτσι, την τρίτη φετινή τους εκτός έδρας νίκη και έκλεψε τις εντυπώσεις.
Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το τέλος της αγχωτικής αυτής αναμέτρησης, όλοι ήθελαν να μιλήσουν μαζί του. Το SPORT24 ήταν εκεί και απέσπασε κάποιες κουβέντες από τον πρωταγωνιστή της βραδιάς, ο οποίος δεν θέλησε να παρασυρθεί από το αποτέλεσμα, γνωρίζοντας ότι η σεζόν έχει ακόμα δρόμο μπροστά της και πώς το τριφύλλι χρειάζεται να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και προσηλωμένα.
Πώς αισθάνεσαι που έγινες ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής;
Είναι ένα μόνο παιχνίδι. Προφανώς και είμαι χαρούμενος. Χαίρομαι που με κάποιο τρόπο η μπάλα βρέθηκε στα χέρια μου το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα το γιορτάσουμε λίγο, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι απλά ένα παιχνίδι της κανονικής διάρκειας.
Το παράδοξο είναι ότι το τελευταίο διάστημα δεν προπονείσαι κανονικά, έχεις κάποιες ενοχλήσεις στον αχίλλειο, όμως παρόλα αυτά απέδωσες πολύ καλά και στο προηγούμενο (σσ. κόντρα στη Βιλερμπάν) και σε αυτό το παιχνίδι. Πώς το καταφέρνεις;
Ναι, γίνεται μία διαχείρηση στον χρόνο που παίρνω. Ευτυχώς δεν είναι ένας τραυματισμός που είναι αδύνατον να τον ελέγξεις. Έμεινα εκτός για λίγο και τώρα αισθάνομαι καλά.
Ήταν μία νίκη με ανατροπή, μακρία από την έδρα σας. Μέχρι τώρα είχατε κερδίσει εκτός μόνο την Άλμπα και τη Βιλερμπάν που βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας. Πόσο σημαντικό είναι, λοιπόν, αυτό το αποτέλεσμα;

Πρακτικά κλέψαμε το παιχνίδι. Έκαναν τα πάντα ώστε να κερδίσουμε εμείς αυτό το ματς. Ο Έλι Οκόμπο έχασε αυτή τη βολή. Χαίρομαι. Είναι σαν ληστεία. Σίγουρα και εκείνοι πιστεύουν το ίδιο.
Μπορεί να μοιάζει έτσι, αλλά κι εσείς δεν παρατήσατε το ματς, ακόμα και όταν χάνατε με 12 ή 15 πόντους. Δεν μετράει και αυτό;
Ναι, αυτό δείχνει χαρακτήρα. Φέτος δεν έχουμε κερδίσει πολλά παιχνίδια μακριά από την έδρα μας. Έτσι χτίζεις χαρακτήρα, με τέτοιες νίκες. Οπότε θα δούμε τι είδους ομάδα μπορούμε να γίνουμε.
Ο πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλος ήταν παρών σήμερα, κάτι που δεν το συνηθίζει. Λειτούργησε ίσως αυτό σαν ένα έξτρα κίνητρο στο πίσω μέρος του μυαλού σας;
Ναι, για αυτό κερδίσαμε το παιχνίδι, επειδή ήταν εδώ (σσ. γέλια). Ήταν ωραία. Νομίζω πως ήταν η πρώτη φορά που ήρθε σε κάποιον αγώνα από τότε που είμαι στην ομάδα. Ήταν όμορφο που κερδίσαμε και ήταν εδώ.
Απομένουν δύο παιχνίδι για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας, ένα με την Αρμάνι στο Μιλάνο (22/12, 21:45) και ένα με τον Ερυθρό Αστέρα (28/12, 21:15) στο ΟΑΚΑ. Τι πρέπει να κάνετε για το 2/2;
Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα και να δώσουμε έμφαση στις μικρές λεπτομέρειες, που είναι πολύ σημαντικές στα παιχνίδια της EuroLeague. Πρέπει να εκτελούμε καλύτερα τα plays μας και να παίξουμε καλή άμυνα. Τότε θα έχουμε πιθανότητες να πάρουμε και τις δύο νίκες.