Ο Ανδρέας Σάντης επανέλαβε στην εκδήλωση των χορηγών της Ανόρθωσης τη θέση του για επιστροφή του ποδοσφαιρικού τμήματος στο σωματείο, υπό τη σκέπη ενός διοικητικού συμβουλίου και ουσιαστικά… παγοποίησης της εταιρείας, μέχρις ότου βρεθεί επενδυτής.
Για να συμβεί κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του ο Χρήστος Πουλλαΐδης που παραμένει μεγαλομέτοχος. Αλλιώς, οι εξελίξεις θα… τρέξουν το Μάιο του 2024. Τότε, ολοκληρώνεται η συμφωνία διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος μεταξύ της εταιρείας και του σωματείου.
Εφόσον δεν προκύψει νέα συμφωνία, η ποδοσφαιρική ομάδα θα επιστρέψει στο σωματείο και θα αναλάβει ταυτοχρόνως και τις οικονομικές υποχρεώσεις, πλην των χρεών της εταιρείας που δεν αφορούν τα κριτήρια.
Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε πως η θητεία του νυν διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, υπό την προεδρία του Ευγένιου Χαμπουλλά, λήγει τον Ιούνιο του 2024. Για να υλοποιηθεί η πρόταση Σάντη και να αναλάβει η δική του διοίκηση το σωματείο, θα πρέπει να πάρει το χρίσμα από τη γενική συνέλευση.
Στη… μέση υπάρχει επίσης και η οφειλή της εταιρείας προς το σωματείο, που ανέρχεται στο ποσό των 800.000 ευρώ, το οποίο το σωματείο επιθυμεί να εκχωρήσει στο δάνειο της κτηματικής για το «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Συνοψίζοντας: για να προκύψουν άμεσα εξελίξεις στα διοικητικά της Ανόρθωσης, εναπόκειται στον Χρήστο Πουλλαΐδη ως μεγαλομέτοχος. Αλλιώς, η συνέχεια θα δοθεί το ερχόμενο καλοκαίρι…

Ανδρέας Βεντούρης