Έμοιαζε δεδομένο ότι θα γίνει κάποια στιγμή, τώρα πλέον είναι και επίσημο. Ο Ολυμπιακός δήλωσε τον Φιλίπ Πετρούσεβ στον ΕΣΑΚΕ, με τον Σέρβο σέντερ να παίρνει την θέση του Λουκ Σίκμα στο ελληνικό ρόστερ των «ερυθρόλευκων» και να αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας (24/12, 15:00) για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ο Σέρβος είναι ο δεύτερος παίκτης που δηλώθηκε από την ομάδα του Πειραιά για τις εντός των συνόρων υποχρεώσεις του τις τελευταίες ημέρες, αφού χθες (21/12) έγινε το ίδιο με τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος πήρε στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο.

Μετά από αυτή την κίνηση, η 7αδα των ξένων των “ερυθρόλευκων” στην Stoiximan Basket League (σε κάθε ματς έχουν δικαίωμα 6 εξ αυτών) είναι η εξής: Αϊζάια Κάναν, Νάιτζελ-Γουίλιαμς-Γκος, Ίγκνας Μπραζντέικις, Άλεκ Πίτερς, Φιλίπ Πετρούσεβ, Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοβ. Εκτός ελληνικού ρόστερ βρίσκονται αυτή την στιγμή οι Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ.

Η κίνηση του Ολυμπιακού να δηλώσει τον Πετρούσεβ αντί του Σίκμα αποτελεί την 2η αλλαγή ξένου που προχώρησαν οι “ερυθρόλευκοι” φέτος, αφού στο ξεκίνημα της σεζόν ο Μπραζντέικις είχε πάρει την θέση του ΜακΚίσικ. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν πλέον στην διάθεσή τους ακόμα 3 αλλαγές που μπορούν να προχωρήσουν στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Το Depth Chart του Ολυμπιακού πλέον στην Stoiximan Basket League:
PG: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μιχάλης Λούντζης
SG: Αϊζάια Κάναν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τζορτζ Πάπας
SF: Κώστας Παπανικολάου, Ίγκνας Μπραζντέικις, Βενιαμίν Αμπόσι
PF: Άλεκ Πίτερς, Φίλιπ Πετρούσεβ, Γιώργος Τανούλης, Αναστάσιος Ροζακέας
C: Νίκολα Μιλουτίνοβ, Μουσταφά Φαλ, Στέφανος Σπαρτάλης