Μόλις πέντε μήνες διήρκεσε η θητεία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό, καθώς η βαριά ήττα από την Φράιμπουργκ, αλλά και όσα ακολούθησαν στο ματς με τον Βόλο, είχαν ως συνέπεια να λυθεί πρόωρα το συμβόλαιο του με τους «ερυθρόλευκους».

Ο 43χρονος τεχνικός, ο οποίος φέρεται ως το φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσίας της Σεβίλλης, μολονότι έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από την ημέρα που απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών, εντούτοις παρέμεινε στην Αθήνα προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της αποζημίωσης του.

Ο Μαρτίνεθ είχε υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές (στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το πενταμελές επιτελείο του) που ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες του SDNA από την Ισπανία αναφέρουν πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αξίωσε όλα τα χρήματα που προβλέπονται από το συμβόλαιο του, τουλάχιστον για την τρέχουσα σεζόν, αλλά και το πριμ που έχει συμφωνηθεί για την πρόκριση, αλλά και την συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Europa League.

Στον υποψήφιο τεχνικό της Σεβίλλης προτάθηκε από τον Ολυμπιακό ένα ποσό που άγγιζε συνολικά τις 500.000 ευρώ, με τις δύο πλευρές να αναζητούν την χρυσή τομή, από την στιγμή που ο Μαρτίνεθ δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ζητήσει όλα τα χρήματα του συμβολαίου του!