Με την Εφές κέρδισε τα πάντα. Έκανε τα πάντα και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ο Εργκίν Αταμάν επιστρέφει στο μέχρι πρότινος … σπίτι του ως αντίπαλος με την είσοδο του στο γήπεδο να αναμένεται εντυπωσιακή. Μέσα σε όλα όμως έχει και να παίχνίδι να… κερδίσει, κάτι που είπε και ο ίδιος κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού AKTOR για την Τουρκία.

«Έχω ωραίες αναμνήσεις με την Εφές. Με όλο το σταφ, τους παίκτες, τον πρόεδρο, τους φιλάθλους. Όμως τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχει ο επαγγελματισμός στη ζωή. Και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς με τον Παναθηναϊκό» είπε και πρόσθεσε ο Τούρκος τεχνικός «Για εμένα θα είναι αρκετά συναισθηματική η φόρτιση να βρεθώ εκεί ύστερα από την τόσο πετυχημένη περίοδο της καριέρας μου, όπως επίσης και για την ιστορία της Αναντολού Εφές. Θα είναι ωραία».

Για το νέο look της Εφές συγκριτικά με την περίοδο που ήταν εκείνος προπονητής: «Μπορεί να έχουν αλλάξει το σύστημα και τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά οι παίκτες-κλειδιά είναι οι ίδιοι. Όπως ο Λάρκιν. Επίσης έφεραν τον Τόμπσον στη θέση του Μίτσιτς. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τις απουσίες και τους τραυματισμούς που θα έχουν σε αυτό το ματς. Αυτό που ξέρω είναι ότι η ομάδα μας απουσιάζουν εδώ και έναν μήνα οι Ερναγκόμεθ και Παπαπέτρου αλλά προσπαθούμε να καλύψουμε αυτές τις θέσεις. Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο ματς. Την περασμένη εβδομάδα χάσαμε στο Βελιγράδι και ήταν λυπηρό το πώς χάσαμε το ματς. Ένα παιχνίδι το οποίο αξίζαμε κερδίσουμε, παίξαμε τέλεια για 38 λεπτά αλλά κάναμε γελοία λάθη στα τελευταία δύο λεπτά. Η Εφές είχε την μεγαλύτερη ήττα της από τον Ερυθρό Αστέρα. Έχουμε διαβοβδομαδα με δύο δύσκολα ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για την ψυχολογική προετοιμασία μετά την ήττα από την Παρτίζαν: «Δεν είχαμε τον χρόνο διότι μετά το ματς με την Παρτίζαν είχαμε το ματς πρωταθλήματος. Θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι και στο τακτικό κομμάτι στην Κωνσταντινούπολη. Έχουμε αρκετούς έμπειρους παίκτες οι οποίοι καταλαβαίνουν πώς να διαχειριστούν τις καταστάσεις στα τελευταία λεπτά. Χάσαμε τρία ματς με τον ίδιο τρόπο και ευτυχώς που το χάσαμε τώρα και όχι στο μέλλον και πιο συγκεκριμένα σε κάποιο ματς για τα play-offs ή στο Final Four».