Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες. Οι κίτρινοι επικράτησαν 1-0 του ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Πρωταγωνιστής για τους κίτρινους ήταν ο Βλάντιμιρ Νταρίντα, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 39ο λεπτό.

Άρης - ΟΦΗ 1-0: Ο Νταρίντα υπέγραψε την κίτρινη επιστροφή στις νίκες

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί στο πρώτο μέρος, ενώ πέρα από το γκολ είχαν και δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι στο ντεμπούτο του Πέπε Μελ στον πάγκο, ανέβασαν ρυθμό, όμως ο Άρης διαχειρίστηκε το προβάδισμά του.

Στην βαθμολογία, ο Άρης είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας στους 23 πόντους στο +6 από τον Αστέρα. Ο ΟΦΗ είναι στην 8η θέση με 15 βαθμούς.

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν επιθετικά. Οι κίτρινοι απείλησαν στο 12ο λεπτό με ένα σουτ του Σουλεϊμάνοφ, το οποίο πέρασε άουτ. Όσο κυλούσε ο χρόνος ο Άρης άρχισε να παίρνει ολοένα και περισσότερες πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 24ο λεπτό ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μορόν σούταρε με τη μία με το δεξί λίγο έξη από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Κοντά στο γκολ έφτασαν οι κίτρινοι. Τελικά οι κίτρινοι πήραν προβάδισμα στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι κίτρινοι έτρεξαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Νταρίντα εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, πέρασε τον Λαμπρόπουλο και εκτέλεσε με το δεξί για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη δύο ευκαιρίες. Στο 43′ ο Μορόν άπλωσε το παιχνίδι, τροφοδοτώντας τον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος βγήκε στα πλάγια, σούταρε, όμως απέκρουσε με το πόδι ο Μπάουμαν. Στο 45+1′ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ χρειάστηκε ξανά να αποσοβήσει τον κίνδυνο, έπειτα από πλασέ του Οντουμπάτζο.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο ΟΦΗ επιχείρησε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα, να κυκλοφορήσει, να την φέρει στην περιοχή του Άρη και να γίνει απειλητικός. Από την άλλη οι κίτρινοι έβρισκαν χώρο στην αντεπίθεση, με τους Σουλεϊμάνοφ (57′), Μενέντεθ (58′) και Μορόν (60′) να έχουν τελικές.

O Άρης επιχειρούσε να προστατεύσει και να διαχειριστεί το προβάδισμά του, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να βρει τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 75′ βρήκε δίχτυα με τον Ντίκο, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς σύμφωνα με βοηθό και VAR η μπάλα είχε βγει πλάγιο πριν από το γέμισμα του Αμπάντα.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε μέχρι και το φινάλε. Ο Άρης εξακολουθούσε να υπερασπίζεται το προβάδισμά του, ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βρει την τελική μπαλιά και οι κίτρινοι πανηγύρισαν τη νίκη χάρη στο γκολ του Νταρίντα από το πρώτο μέρος.

Άρης - ΟΦΗ 1-0: Ο Νταρίντα υπέγραψε την κίτρινη επιστροφή στις νίκες
  • ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζιλ, Πάρδο, Νταρίντα, Μενέντες, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν
  • ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Γκαγέγκος, Αμπάντα, Τοράλ, Νέιρα, Ντικό, Μοσκέρα