Έπαιξε έξι ώρες ποδόσφαιρο εκτός Αγγλίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από την ΑΕΚ, δεν κέρδισε ούτε στη 2η αγωνιστική και δεν ανέβηκε ποτέ στην κορυφή της βαθμολογίας για 538 λεπτά. Τι μπορεί να κάνει όμως ένα… δίλεπτο; Έπος της Μπράιτον, σπουδαία πρόκριση ως πρώτη στους «16» του Europa League!

Έχει συνειδητοποιήσει κανείς πόσο σπουδαίο είναι αυτό που έχει καταφέρει να κάνει πράξη η Μπράιτον πριν από μερικές ώρες;

Να υποδεχθεί δηλαδή τη Μαρσέιγ, να γνωρίζει πως ο μοναδικός τρόπος πρόκρισης στους «16» του Europa League, δίχως κάποιον γύρο να μεσολαβεί, να είναι η νίκη, να συναντά μία πολύ πιο έμπειρη ομάδα, και όμως, στο φινάλε να είναι αυτή που πανηγυρίζει.

Η βραδιά ανήκει στους ποδοσφαιριστές του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, οι οποίο πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και πέτυχαν κάτι μοναδικό: συνδύασαν την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας τους σε 122 χρόνια ιστορίας, με μία «πρωτιά», ανάμεσα σε ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Μαρσέιγ και φυσικά η ΑΕΚ.

Μην βιαστείτε να μιλήσετε για τον ελληνικό σύλλογο. Διότι η «περιπλάνηση» της Μπράιτον ξεκίνησε απέναντι στην ΑΕΚ, με το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, να καθιστά ακόμη σπουδαιότερο το επίτευγμα των «γλάρων». Και αυτό διότι τους κέρδισε στο «Άμεξ», με την Μπράιτον εν τέλει να καταλήγει στην πρώτη θέση, έχοντας ηττηθεί στην πρώτη αγωνιστική, από την ομάδα που υπολόγιζε πως θα πάρει έξι βαθμούς.

Το γκολ του Ζοάο Πέδρο προκάλεσε την απόλυτη «έκρηξη» στο «Άμεξ» και σηματοδότησε την πρώτη φορά, σε ολόκληρο το χρονικό του ομίλου, που η Μπράιτον ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν είχε συμβεί ποτέ σε πέντε και… κάτι αναμετρήσεις.

Δεν είχε συμβεί ποτέ στα 538 από τα 540 αγωνιστικά λεπτά, που δόθηκαν δίχως τις καθυστερήσεις. Τελικά, ήταν αρκετό να γίνει μόλις για 360 δευτερόλεπτα, μαζί με τα έξτρα λεπτά στο «Άμεξ», με την Μπράιτον να αντέχει εκεί για έξι λεπτά και να πανηγυρίζει μία τεράστια πρόκριση! Έπος…