Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, προχώρησε σε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 για τα επεισόδια που έγιναν προ μερικών ημερών στη Λεμεσό ανάμεσα σε οπαδούς δύο ομάδων.
Αναλυτικά
:
Αρχικά
: «Από την αρχή είχε συλληφθεί ένα πρόσωπο. Δύο πρόσωπα έχουν συλληφθεί τα οποία φέρονται να είχαν ανάμιξη στα επεισόδια. Εκκρεμεί ένα ακόμα ένταλμα για να συλληφθεί ακόμα ένας».
Ποια είναι η θέση της Αστυνομίας: «Η θέση της Αστυνομίας ήταν από την αρχή πως υποστατικά που συγκεντρώνονται τέτοιοι οπαδοί ή αφορούν άλλες εγκληματικές ενέργειες είναι να μένουν κλειστά. Στις 15/11 περίπου 80 άτομα από ένα περιστατικό πήγαν στο άλλο.  Το 2021 είχαμε προχωρήσει στο κλείσιμο δυο τέτοιων υποστατικών με απόφαση δικαστηρίου. Πριν λίγες μέρες το δημαρχείο της Λεμεσού είχε προχωρήσει σε αδειοδότηση δυο τέτοιων υποστατικών, παρά τις ενστάσεις μας. Εμείς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε όπως ανακληθεί άμεσα η άδεια του συγκεκριμένου υποστατικού. Προχωρούμε στη διαδικασία με αιτήσεις για να κλείσουν αυτά τα δυο υποστατικά. Εμείς ζητούμε όπως ανασταλεί η άδεια και να κλείσουμε εκ το ένα από τα δύο αυτά υποστατικά. Είχαμε πει από την αρχή με το Δημαρχείο πως αν σημειωθούν ξανά τέτοιες σκηνές τότε θα ανακληθεί η άδεια των υποστατικών και θα κλείσουν. Είναι θέμα του δικαστηρίου δεν είναι θέμα της Αστυνομίας. Για μας αυτά τα υποστατικά αποτελούν εστίες εγκλήματος. Συγκεντρώνονται πρόσωπα και κυρίως οπαδοί όπου οργανώνουν αυτές τις ενέργειες. Προσπαθούμε να αποταθούμε στο δικαστήριο για να κλείσουν αυτά τα υποστατικά. Σ’ ένα από τα δύο υποστατικά που εμπλέκονται στα επεισόδια βρήκαμε μολότοφ».
Αν είναι δύσκολη η ταυτοποίηση: «Είναι δύσκολη ναι γιατί οι περισσότεροι φορούσαν κουκούλες».