Φανερά συναισθηματικά φορτισμένος ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά το τέλος του αγώνα της Σερβίας με την Ιταλία για το Davis Cup. Ο Νόλε δεν είχε κρύψει την επιθυμία του να οδηγήσει τη χώρα του στην κατάκτηση του τίτλου κάτι που τελικά δε συνέβη.
«Συγχαρητήρια στην Ιταλία για την πρόκριση στον τελικό. Το άξιζαν. Έπαιξαν καλά, ειδικά ο Γιάνικ στο μονό αλλά και στο διπλό. Έχασε ελάχιστες μπάλες σε όλο το ματς.
Για μένα είναι πολύ μεγάλη απογοήτευση. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Είχα τρία match points και βρέθηκα τόσο κοντά στο να το κλείσω. Είναι κρίμα, πραγματικά. Έτσι είναι το άθλημα. Όταν χάνεις με τη χώρα σου, το συναίσθημα είναι ακόμα πιο πικρό» ανέφερε αρχικά ο Νόλε.
Στη συνέχεια δεν θέλησε να δικαιολογήσει τον εαυτό του: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό γιατί θα ακουστεί σαν δικαιολογία. Προφανώς είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Προσπαθούσα να ενθαρρύνω τον εαυτό μου γι’ αυτή την εβδομάδα. Όλη τη σεζόν σκεφτόμουν αυτή την εβδομάδα με την ομάδα του Davis Cup. Προσπάθησα να συνεισφέρω. Τα κατάφερα στον πρώτο αγώνα, σήμερα δεν ήταν γραφτό».