Στη μάχη του ATP Finals, μαζί με τους άλλους 7 κορυφαίους τενίστες, ρίχνεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχοντας στόχο να επαναλάβει το κατόρθωμα του 2019, όταν και κατέκτησε το τουρνουά.
Ο Έλληνας τενίστας, που κληρώθηκε στο Green Group της διοργάνωσης, μαζί με τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Γιάνικ Σίνερ και Χόλγκερ Ρούνε, ξεκινάει τις υποχρεώσεις του το μεσημέρι της Κυριακής (12/11, 15:30) κόντρα στον Σίνερ.
Ενόψει του τουρνουά, ο Τσιτσιπάς μίλησε στην ιστοσελίδα της ATP για τις αλλαγές στο παιχνίδι του και τον χαρακτήρα του σε σχέση με το 2019, αλλά και για την ποιότητα των επερχόμενων αντιπάλων του.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για τη συμμετοχή του στο τουρνουά: «Πραγματικά πιστεύω ότι το ATP Finals είναι πολύ κοντά σε μια εμπειρία Grand Slam. Σε Grand Slam μπορείς να παίξεις ακόμα και αν είσαι Νο.22 στον κόσμο, αλλά δεν μπορούν να πουν πολλοί ότι έχουν παίξει σε ATP Finals, οπότε για εμένα έχει μεγάλη σημασία. Και κουβαλάει μεγάλη κληρονομιά και ιστορία. Λίγοι μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν παίξει σε ένα τέτοιο event».
Για το αν αισθάνεται διαφορετικά από το 2019, όταν και κατέκτησε τον τίτλο στο Λονδίνο: «Έχω την πνευματική ηρεμία ενός βετεράνου και νιώθω αυτό να αλλάζει. Νιώθω αυτή τη μεγάλη αλλαγή φέτος. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι και να νιώθω διαφορετικά. Σήμερα το πρωί σκεφτόμουν πόσο έχω αλλάξει στην προσωπικότητά μου και τον τρόπο σκέψης για τη ζωή και το τένις. Δεν ξέρω αν αυτό είναι ότι ωριμάζεις ή φτάνεις σε μια συγκεκριμένη ηλικία που αλλάζει η οπτική σου, αλλά για μένα είναι σίγουρα διαφορετικό τους τελευταίους μήνες».
Για τον πρώτο του αντίπαλο, τον Γιάνικ Σίνερ: «Έχει την τάση να παίζει ατρόμητο τένις και κινείται πολύ καλά. έχει βελτιώσει την κίνησή του πολύ και τη σταθερότητά του στα χτυπήματά του. Πιστεύω ότι είναι πολύ αθλητικός παίκτης. Όχι πολύ μυώδης, όχι πολύ βαρύς. Έχει αυτή την ελαφρότητα όταν καλύπτει το γήπεδο. Μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε στο γήπεδο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και αντίδρασή του είναι εξαιρετική. Έχει πολύ καλές ικανότητες και ταλέντο σε ό,τι αφορά την αίσθηση της μπάλας».
Για τον Νόβακ Τζόκοβιτς: «Ο Νόβακ έχει ισχυρή παρουσία όταν τον αντιμετωπίζεις και σίγουρα νιώθεις ότι είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Έχει πολύ καλή γλώσσα σώματος και βλέπεις τη νοοτροπία του όταν παίζει, είναι πολύ συγκεντρωμένος στον στόχο του. Είναι κάτι σπάνιο στο τένις και δεν υπάρχουν πολλοί για τους οποίους μπορείς να το πεις αυτό. Το έχει κάνει έντονο στο παιχνίδι του, είναι κάτι που έχω νιώσει όταν τον αντιμετωπίζω».