Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο Γιώργος Μερκής.

-Για την Εθνική: «Η εικόνα της δεν είναι καθόλου καλή. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό επί του Τιμούρ. Βλέπαμε τα σημάδια εδώ και 3-4 χρόνια, η ομοσπονδία έπρεπε να λάβει τα μέτρα της και να διορθώσει κάποια πράγματα πριν να φτάσουμε ένα βήμα πριν τον πάτο. Η Εθνική έχει πολλή ταλέντο, καλούς ποδοσφαιριστές που ίσως είναι καλύτεροι από την εποχή που ήμασταν εμείς, αλλά δεν ξέρω τι τους λείπει. Ρώτησα έναν εν ενεργεία διεθνή κι έφτασε και τις δύο εποχές, μου είπε ότι μπορεί να υπάρχει περισσότερο ταλέντο αλλά δεν υπάρχουν προσωπικότητες. Πρέπει να μπουν σωστοί άνθρωποι, σωστές βάσεις για να δημιουργηθεί μια καλή Εθνική. Το Καζακστάν μάζεψε 18 βαθμούς και πάλεψε μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την πρόκριση, ενώ το πρωτάθλημά τους είναι στα… κάτω του. Έχω κουραστεί με τις δικαιολογίες, πρέπει να κάνουμε ένα restart από τις μικρές Εθνικές ομάδες. Ρίχνω το μπαλάκι στην ομοσπονδία για να βρει τις λύσεις».

-Για το πρωτάθλημα: «Είναι πολύ ενδιαφέρον. Οι ομάδες που ήρθαν από τη β’ κατηγορία πήραν αποτελέσματα κι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Ευχάριστη έκπληξη είναι η Ανόρθωση. Προερχόταν από πολλά προβλήματα, πήρε ένα προπονητή χωρίς ιδιαίτερο παλμαρέ, μας έχει διαψεύσει όλους. Μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα».

-Η άποψή του για το ΆρηςΑΠΟΕΛ: «Το ΑΠΟΕΛ είναι πιο ισορροπημένη ομάδα, δύσκολα του βάζεις γκολ. Το πρόβλημά του είναι επιθετικό, δυσκολεύεται να σκοράρει. Ο Άρης είναι μια δυναμική ομάδα, με γρήγορους παίκτες που μπορεί να σε τιμωρήσει στο παραμικρό λάθος. Η κούραση της Ευρώπης όμως είναι το μειονέκτημά του».

-Αν όντως η κούραση της Ευρώπης επηρεάζει πολύ: «Είναι μειονέκτημα. Θα τρέξει διπλάσια σε ένταση απ’ ότι στους αγώνες στην Κύπρο. Μπαίνεις στα αεροπλάνα, υπάρχει κούραση. Το δύσκολο για έναν προπονητή είναι να προσγειώσει έναν ποδοσφαιριστή μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Άρης έπαιξε με την Μπέτις σε ένα γήπεδο στολίδι με 55.000 κόσμο και μετά πήγε να παίξει στην Πάφο. Είναι το δυσκολότερο πράγμα».

-Για το ΑπόλλωνΑνόρθωση: «Είναι καθοριστικό παιχνίδι, κυρίως για τον Απόλλωνα που προέρχεται από τρεις σερί ήττες. Αν δεν νικήσει, θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα στη ψυχολογία και θα μεγαλώσουν οι αποστάσεις. Για την Ανόρθωση, ακόμη κι αν χάσει, θα είναι μέσα στο πρόγραμμα».

-Για τους παίκτες που ξεχώρισε: «Από τον Απόλλωνα τον Βαλμπουενά, αν βγει από την ομάδα παρουσιάζει άλλο πρόσωπο. Δεν περίμενα ότι στα 39 του θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο πολύ. Ο Μάρκες δεν είναι Πίττας. Από τη φυγή τριών ηγετών του, Γιοβάνοβιτς, Πίττας και Ρομπέρζ, αντικατέστησε μόνο τον τερματοφύλακα. Από το ΑΠΟΕΛ ο Ζέφτε Βιτάλ και ο Πέτροβιτς, αλλά και ο Σταύρος Γαβριήλ, επέμενα εδώ και καιρό ότι μπορεί να δώσει βοήθειες. Από την Ομόνοια βλέπουμε έναν εξαιρετικό Σεμέδο κι έναν μεταμορφωμένο Μπέζους. Αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής, που θα τον ήθελα αν ήμουν σε μια ομάδα είναι ο Κακουλλής. Μου θυμίζει τον Πίττα, θα έχει την ίδια πορεία, έχουν παρόμοια στοιχεία».