Είναι η μόνιμη απορία από τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.
Ξέροντας την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση της εταιρείας που διαχειρίζεται την ποδοσφαιρική ομάδα καθώς επίσης και το τεράστιο εκτόπισμα της ομάδας τους, δικαίως διερωτώνται γιατί δεν έχει ακόμα βρεθεί ο άνθρωπος ή κάποιος οργανισμός ο οποίος θα επενδύσει και να γίνει το μεγάλο αφεντικό στην εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ.
Η δημόσια θέση-εξήγηση της παρούσας διοίκησης, επί του θέματος, είναι πως έχουν γίνει πολλές ενέργειες μέχρι και ότι πληρώθηκε συγκεκριμένος οίκος από το εξωτερικό για να διαπραγματευθεί το θέμα ανεύρεσης επενδυτή.
Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Το ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ, παραμένει όπως ήταν. Η νυν διοίκηση παλεύει για να διατηρηθεί σε λειτουργία η ποδοσφαιρική ομάδα αλλά όσοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω, συμφωνούν πως με το σημερινό στάτους δεν μπορεί να αντέξει το οικονομικό βάρος.
Είναι τόσες πολλές οι εκκρεμότητες-υποχρεώσεις και είναι αντίστοιχα, τόσο πενιχρά τα έσοδα, ώστε να θεωρείται υπέρβαση αυτό που καταφέρνει μέχρι τώρα η νυν διοίκηση.

Γιατί όμως δεν έχει βρεθεί άλλη λύση και αν υπάρχει ακόμα περιθώριο, είναι κάτι που πιθανόν να σχετίζεται με τα εξής γεγονότα.
1. Δεν είναι εφικτό να δοθεί εν λευκώ εντολή σε κάποιο πρόσωπο ή εταιρεία που δεν θα πείσει ότι το ΑΠΟΕΛ θα διατηρήσει την ταυτότητα που κουβαλά στα 97 χρόνια ζωής του.
2. Τα χρέη-υποχρεώσεις που ξεπερνούν πλέον τα 30 εκατομμύρια ευρώ, αποτρέπουν ώστε να επενδύσει οποιοσδήποτε.
3. Είναι και πολύπλοκο το μετοχικό καθεστώς με την έννοια ότι πρόσωπα και εταιρείες οι οποίες κατέχουν μεγάλα μετοχικά πακέτα θα θελήσουν να αποζημιωθούν για να τα παραχωρήσουν.
Άρα λοιπόν είναι κάποια θέματα που είτε εμποδίζουν, είτε δυσκολεύουν να γίνει αυτό που θέλουν οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ, ώστε να ξεφύγει η ομάδα τους από τον όποιο κίνδυνο υφίσταται.
Όλα αυτά μάλιστα, ενώ η ποδοσφαιρική ομάδα, όχι μόνο λειτουργεί παρά τις πολλές οικονομικές εκκρεμότητες, αλλά είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας!
Ζητούμενο λοιπόν, είναι η ριζική λύση ενός τεράστιου προβλήματος με την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει εντός του 2024.
Μία τρομερά δύσκολη χρονιά αφού τον Ιανουάριο υπάρχει μεταγραφική περίοδος και το Μάρτιο του 2024 έρχονται τα πιο δύσκολα κριτήρια της UEFA.

Μιχάλης Παπαγεωργίου