Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πάμπος Χριστοδούλου.

-Για την παρουσία του στην Εθνική ως ομοσπονδιακός τεχνικός: «Είχαμε κι εμείς τότε έναν πολύ δυνατό όμιλο. Κάναμε μια οικογένεια, φέραμε καλά αποτελέσματα. Στο τέλος μπορεί να μην πήραμε αυτό που θέλαμε διότι δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος ερχόταν να δει την Εθνική κι όχι τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας».

-Αν ήταν λανθασμένη η απομάκρυνσή του από την Εθνική: «Εγώ ήθελα να μείνω στην Εθνική. Ίσως ο κόσμος να μην ξέρει τον πραγματικό λόγο που έφυγα. Υπήρχαν θέματα μεταξύ της ομοσπονδίας και του μάνατζερ μου. Μετά από αυτή την πορεία που κάναμε τότε, με την πάροδο του χρόνου και την εμπειρία που αποκτάς, νομίζω ότι έγιναν λάθη από τη δική μου πλευρά και από την ομοσπονδία. Θα ήταν καλύτερα αν συνέχιζα στην Εθνική, ίσως πετυχαίναμε κάτι στη συνέχεια».

-Αν θα επέστρεφε στην Εθνική: «Φυσικά. Ποιος δεν θα ήθελε. Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Κάναμε κάτι που δεν το πίστευε κανένας. Επέστρεψε ο κόσμος στο γήπεδο. Αν μου δινόταν η ευκαιρία φυσικά και θα το ήθελα».

-Τι δεν πάει καλά τώρα στην Εθνική: «Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα. Σίγουρα αυτό που με λυπεί είναι που βλέπω τους ποδοσφαιριστές να μην έχουν την όρεξη να έρθουν στην Εθνική. Το σημαντικό είναι να πιστέψει ο κόσμος. Αν πιστέψει σε κάτι, δεν το αφήνει εύκολα. Στην Αρμενία που δούλεψα, ο κόσμος δεν πάει να δει το πρωτάθλημα αλλά όταν παίζει η Εθνική, κλείνουν οι δρόμοι. Αν δώσουν περισσότερη σημασία στην Εθνική και στον Κύπριο παίκτη, ο κόσμος θα επιστρέψει. Πρέπει να βγει ένα πλάνο. Στην Αρμενία, τρεις γηγενείς παίκτες πρέπει να είναι στην ενδεκάδα κι αν βγάλεις Αρμένιο, πρέπει πάλι να βάλεις Αρμένιο ενώ στην αποστολή πρέπει να έχεις εννέα. Αν δεν υπάρχουν τρεις γηγενείς στην ενδεκάδα τότε χάνεις το παιχνίδι».

-Αν το ρόστερ της Εθνικής δεν είναι τόσο ποιοτικό όσο παλαιότερα: «Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε περισσότερο πάθος και ψυχή στο παιχνίδι. Τώρα αν δεις όλους τους ποδοσφαιριστές, η προτεραιότητα είναι να υπάρχει μια φυσική κατάσταση, ασχέτως αν υπάρχει καλή τεχνική όπως προηγουμένως. Αυτό το πράγμα μπορεί να σου δώσει μια θέση στην ενδεκάδα».

-Για το ματς με την Ισπανία: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, τα παιδιά καλούνται να δώσουν ότι έχουν για να παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα».

-Για τον Ολυμπιακό: «Όντως δεν είχαμε καλά αποτελέσματα τελευταίως. Ήμασταν όμως πολύ άτυχοι, δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και είχαμε κάποιους τραυματισμούς. Χάσαμε παιχνίδια που δεν δικαιούμασταν. Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο όνομα στη β’ κατηγορία όμως είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Σκοπός μας να ανέβουμε εκεί που μας αξίζει. Η καλύτερη μας εμφάνιση τη φετινή σεζόν ήταν στο κύπελλο με την Καρμιώτισσα γιατί ήταν δύο ομάδες πρώτης κατηγορίας. Στη β’ κατηγορία δεν είναι εύκολο, οι ομάδες κλείνονται. Αυτό που επιβάλλεται είναι να ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία».

-Για το πλάνο: «Το πλάνο είναι να ανέβουμε και στα επόμενα 1-2 χρόνια να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα».

-Για την α’ κατηγορία: «Για μένα είναι πρωτάθλημα το οποίο αποτελείται από 4-5 ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο κι έξοδο στην Ευρώπη. ΑΠΟΕΛ, Άρης και Πάφος FC είναι οι τρεις που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Υπάρχει η Ομόνοια, ο Απόλλωνας, η Ανόρθωση, άρχισε η ΑΕΚ να παίρνει αποτελέσματα. Η Ανόρθωση παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, θα διεκδικήσει την Ευρώπη και γιατί όχι ακόμη και τον τίτλο διότι είναι ένα παράξενο πρωτάθλημα».

-Για την άποψη που είχε πριν από ένα μήνα ότι το ΑΠΟΕΛ θα είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τους άλλους: «Μέχρι στιγμής δικαιώνομαι. Έχει γίνει ένα πολύ δυνατό σύνολο. Δύσκολα της βάζεις γκολ. Οι καλές άμυνες δίνουν πρωταθλήματα. Το πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ είναι στο σκοράρισμα και θα είναι σημαντική μία καλή προσθήκη ενός επιθετικού αλλά και με τον ερχομό του Δώνη, συν τον Γαβριήλ και τον Σατσιά που είναι παίκτες που οποιαδήποτε ομάδα θα τους ήθελε. Η αμυντική λειτουργία είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό».