Μέρη της αλυσίδας που ενεργούσαν κατ’ εντολών, θεωρεί η Αστυνομία πως είναι τα δύο πρόσωπα που συνέλαβε για την δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου στη Λεμεσό το πρωί της 30ης Οκτωβρίου, η οποία παράλληλα είναι πεπεισμένη πως ο ένας εκ των δύο, είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες που είχε δοθεί στην δημοσιότητα.

Οι δύο ύποπτοι, 41 και 44 ετών, οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση τους για οκτώ ημέρες, αφού με βάση τη μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον του, κατέληξε πως υπάρχει εύλογη υπόνοια για την διάπραξη των αδικημάτων και είναι δικαιολογημένο το αίτημα για κράτηση τους, ώστε να μην επηρεαστεί το ανακριτικό έργο.

Ο 41χρονος, που φέρεται να ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας, εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, αν και εκπροσωπείται από τον νομικό Κώστα Σιαηλή, ο οποίος βρέθηκε χθες και στο ΤΑΕ Λεμεσού, όπου είχε οδηγηθεί ο ύποπτος για ανάκριση.

Σε βάρος του 41χρονου, πέραν της ομοιότητας που υπάρχει με τον οδηγό της μοτοσικλέτας, από πλευράς Αστυνομίας αναφέρεται πως υπάρχουν επιπρόσθετα στοιχεία και μαρτυρίες που ενισχύουν το σενάριο να πρόκειται για τον οδηγό της μοτοσικλέτας, η οποία καταγράφεται σε διάφορα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, καλύπτοντας ένα φάσμα της διαδρομής που ακολούθησαν οι δύο δράστες.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, διερευνούν κάθε πληροφορία και στοιχείο που αφορούν τις διακινήσεις του, ενώ όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ο 41χρονος διέμενε τους τελευταίους δύο μήνες στην οικία του δεύτερου υπόπτου.

Υπενθυμίζεται, πως ο 41χρονος καταζητείτο για υπόθεση εμπρησμού που σημειώθηκε στο πρόσφατο παρελθόν στη Λάρνακα, ενώ είχε αποφυλακιστεί στις 21 Μαρτίου 2023, αφού εξέτισε ποινή για την υπόθεση εμπρησμού οχήματος ζεύγους δημοσιογράφων, καθώς και για υπόθεση κλοπή σφαιρών στη Λεμεσό

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, ο δεύτερος ύποπτος, ο οποίος φέρεται να φιλοξενούσε τον 41χρονο, δεν δίνει κατάθεση στους ανακριτές, ωστόσο οι Αρχές αξιολογούν πληροφορίες που αναφέρουν πως ο 41χρονος διέμενε σε οικία του 44χρονου για διάστημα περίπου δύο μηνών. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε πως υπάρχει μαρτυρία από πρόσωπο που υποστήριξε πως είδε τον 41χρονο να διαμένει στην οικία του 44χρονου, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πιο σημαντική όμως για τους ανακριτές θεωρείται και η μαρτυρία που εξασφαλίστηκε από συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, είπε πως δύο μέρες πριν την δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, ο 41χρονος διακινήθηκε στην οικία του 44χρονου, ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή, που δείχνει τον φερόμενο οδηγό της μοτοσικλέτας να φεύγει από τη σκηνή του φόνου και να μεταβαίνει στην οικία του δεύτερου υπόπτου στη Λάρνακα.

Συνάντηση με Καλογερόπουλο

Παράλληλα, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε στο Δικαστήριο πως από την ημέρα δημοσιοποίησης της φωτογραφίας με τους δύο εκτελεστές στην μοτοσικλέτα, λήφθηκαν δεκάδες πληροφορίες οι οποίες διερευνώνται, μεταξύ αυτών και μια πληροφορία από πρόσωπο γνωστό της Αστυνομίας, τον οποίο χαρακτηρίζει έμπιστο. Ο εν λόγω πληροφοριοδότης, όπως είπε ο ανακριτής, ισχυρίστηκε πως ο δεύτερος ύποπτος, πέραν του ότι φιλοξενούσε τον 41χρονο, γνώριζε για τον φόνο, ωστόσο στο παρόν στάδιο, δεν δίνει γραπτή μαρτυρία στην Αστυνομία και ως εκ τούτου καταβάλλονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε από τον ανακριτή, πως ο δεύτερος ύποπτος είπε στην Αστυνομία ότι γνωρίζει το θύμα και πως συναντήθηκε μαζί του πριν δέκα ημέρες στη Λεμεσό και μίλησαν για τον τζόγο.

Την ίδια ώρα οι Αρχές συνεχίζουν και τη λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και άτομα του «που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις σχετικά με τον υπόκοσμο», όπως είπε ο ανακριτής, ενώ αναμένεται να διεξαχθούν άλλες τέσσερις έρευνες σε διάφορους χώρους, προς αναζήτηση στοιχείων και συλλογή τεκμηρίων, που ενδεχομένως να προσθέτουν κομμάτια στο παζλ.

Ήδη έχουν κατασχεθεί διάφορα τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για εξετάσεις και γίνονται έρευνες γύρω από αυτά, όπως για παράδειγμα πακέτα κινητής τηλεφωνίας που βρέθηκαν στα σκουπίδια της οικίας του δεύτερου υπόπτου.