Ο αναλυτής διαιτησίας, Γιαννάκης Κυπριανίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για τις αμφισβητούμενες φάσεις της 12ης αγωνιστικής.

ΑΠΟΕΛ-ΑΡΗΣ
«Στο 6ο λεπτό ο Μαγιαμπέλα με υψωμένο το πόδι και πίσω από το πόδι του Μαρκίνιος τον κτυπάει με τις τάπες από πίσω. Δίνει αμέσως το φάουλ, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν του έδωσε κάρτα. Το VAR τον κάλεσε για να δει αν είναι κόκκινη κάρτα. Βλέπει τη φάση ο διαιτητής και έκρινε ότι το φάουλ και μια κίτρινη κάρτα ήταν αρκετή γιατί δεν υπήρχε η ένταση στο μαρκάρισμα. Πιστεύω ότι ήταν σωστός».
«Στο 10ο λεπτό ο Κοκόριν με βίαιο και δυνατό τρόπο έπεσε πάνω στον Σαρφό. Για εμένα αυτή η φάση αν καλούσε το VAR να τη δει ίσως να ήταν κόκκινη. Θα ήταν πολύ πιο σωστός να τον καλέσει στο VAR. Έγινε βίαιο μαρκάρισμα, τον πήρε μαζί του τον Σαρφό».
«Πάμε στο πέναλτι. Το λάθος του Ζέφτε ήταν ο τρόπος που έβαλε τα πόδια ανάμεσα σε αυτά του Μπαμπίκα. Ήταν σωστός ο διαιτητής και ο VARίστας».
Στο 94’ ο Πέτροβιτς έκανε φάουλ και ο Άρης ζήτησε κόκκινη, για καθαρή ευκαιρία. Η κίτρινη κάρτα ήταν αρκετή. Ήταν κάτω από τη μεσαία γραμμή και λαμβάνεται υπόψη και η απόσταση. Ήταν μακριά. Σωστός ο ρεφ με την κίτρινη».
-«Το ΑΠΟΕΛ ζήτησε ένα πέναλτι με τον Κρέσπο, αλλά από τα ριπλέι που μας έδωσαν δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα».
Στην αποβολή του Εφραίμ ήταν σωστός ξανά ο Σέρβος».

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ
-«Έχουμε ένα πέσιμο του Κακουλλή σε μαρκάρισμα του Περατικού, υπήρχε μια μικρή επαφή αλλά ο διαιτητής έκρινε πως δεν ήταν ικανή να δώσει πέναλτι. Αν ο ρεφ σφυρούσε πέναλτι δεν θα επέμβαινε το VAR».
-«Σωστές και οι δύο κίτρινες κάρτες στον Αγγελόπουλο».

ΑΕΖ-ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-
«Στο 11′, το VAR καλεί τον διαιτητή για χέρι το Κονατέ της Νέας Σαλαμίνας. Εξετάστηκε η φάση. Έκανε κεφάλι ο παίκτης και μετά η μπάλα πήγε στο χέρι που ήταν κοντά στο σώμα του. Για εμένα δεν ήταν πέναλτι.
-«Στο 22′ Φάουλ ζητά η ΑΕΖ στο γκολ της Νέας Σαλαμίνας. Αποκρούστηκε στη γραμμή η μπάλα, ο παίκτης της ΑΕΖ πήγε να της δώσει ύψος και πρόλαβε ο παίκτης της Νέας Σαλαμίνας και την έσπρωξε στα δίχτυα. Καμία παράβαση.
-«Στο 89Δεύτερη κίτρινη στον Μπεχαράνο για δυνατό φάουλ. Σωστή απόφαση».

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ

-«Τρεις περιπτώσεις, τρία ακυρωθέντα γκολ. Τα δύο ακυρώθηκαν από τον βοηθό, το τρίτο από το VAR. Σωστά ακυρώθηκαν και τα τρία».
-«Στο 63′ »
-«Στο 75′ ο Μαρμούκ δέχεται κόκκινη κάρτα. Το VAR καλεί τον διαιτητή και σωστά άλλαξε την απόφαση του για κίτρινη κάρτα».
-«Σωστό και το επιθετικό φάουλ κατά του Απόλλωνα πριν επιτευχθεί το γκολ. Ο»
«Στο 90+7′ έχουμε ένα πέσιμο στον Φερέιρα από τον Εκπολό στην περιοχή. Ο παίκτης της Ανόρθωσης σκοντάφτει πάνω στον παίκτη του Απόλλωνα και εκβίασε το πέναλτι. Σωστά δεν υπόδειξαν πέναλτι ρεφ και VAR».