Πιθανό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο να δούμε τον… Superman στα μέρη μας!
Σύμφωνα με το έγκυρο BasketNews, ο Ντουάιτ Χάουαρντ ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του με… ανοικτούς ορίζοντες, εξερευνώντας επιλογές τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ευρώπη!
Το εν λόγω ρεπορτάζ τονίζει πως η εταιρείες που εκπροσωπούν τον παίκτη στην Ευρώπη, έχουν ήδη αρχίσει να τον προτείνουν σε ομάδες, τόσο της Ευρωλίγκας όσο και του Eurocup, ενώ παράλληλα ο παίκτης ενδιαφέρεται και για το NBL στην Ωκεανία.
Στόχος του Χάουαρντ είναι να βρεθεί σε μία ομάδα όπου μπορεί να ανακτήσει τον ρυθμό του και να λάβει σημαντικό χρόνο συμμετοχής σε ανταγωνιστικό επίπεδο, με απώτερο σκοπό να επιστρέψει στο NBA. Μάλιστα, ένας απαραίτητος όρος του είναι να υπάρχει ειδική ρήτρα NBA-out σε οποιοδήποτε συμβόλαιο υπογράψει.
Ο Χάουαρντ, νούμερο 1 επιλογή του Draft το 2004, υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της γενιάς του στο NBA. Έχει παίξει 8 φορές σε All Star Game, ενώ το 2020 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Λέικερς. Επιπλέον, έχει αναδειχθεί 3 φορές κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ, και 5 φορές μέρος της καλύτερης πεντάδας. Το τελευταίο του επαγγελματικό συμβόλαιο ήταν τους Taoyuan Leopards της Ταϊβάν, την περασμένη σεζόν.