Μόνο με ποδοσφαιρική αυτοκτονία δεν θα βρίσκεται στο Euro η Τσεχία! Μένοντας όρθια στην Πολωνία (1-1), την τελείωσε από την πρόκριση και θα την πάρει η ίδια αν απλώς δεν χάσει εντός από τη Μολδαβία.
Τεράστιο βήμα για να δώσει το «παρών» σε ένα ακόμα Euro έκανε η Τσεχία!
Η ομάδα του Γιάροσλαβ Σιλχάβι έφυγε με πολύτιμη ισοπαλία (1-1) από την Πολωνία και πλέον πρέπει να διαπράξει… έγκλημα για να μη βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.
Ξέροντας ότι με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα έλεγαν από σήμερα «αντίο» στην πρόκριση, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 38’ με προβολή του Πιοτρόφσκι.
Αν και είχαν όμως βασικό και πάλι τον Λεβαντόφσκι (και τον Νταμιάν Σιμάνσκι στην αρχική τους ενδεκάδα), δεν μπόρεσαν να βρουν ένα δεύτερο τέρμα για να κλειδώσουν το τρίποντο.
Έτσι οι Τσέχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Σούτσεκ στο 49’ και αντέχοντας στην ασφυκτική πίεση που δέχθηκαν στο τέλος, να κρατήσουν τον χρυσό πόντο.
Διότι πέταξαν από σήμερα την αντίπαλό τους εκτός Euro και για να εξασφαλίσουν οι ίδιοι την παρουσία τους εκεί, τους αρκεί απλά να μη χάσουν τη Δευτέρα μέσα στην έδρα τους από τη Μολδαβία.
Τα σημερινά παιχνίδια
Μολδαβία-Αλβανία 1-1 (87’ Μπαμπόγκλο – 25’ πεν. Τσικαλέσι)
Πολωνία-Τσεχία 1-1 (38’ Πιοτρόφσκι – 49’ Σούτσεκ)
Η βαθμολογία του 5ου ομίλου
Αλβανία 14 (12-4)
Τσεχία 12 (9-6) – 6 αγ.
Πολωνία 11 (10-10)
Μολδαβία 10 (7-7)
Νησιά Φερόε 1 (2-13)
Η επόμενη αγωνιστική (20/11, 21:45)
Τσεχία-Μολδαβία
Αλβανία-Νησιά Φερόε