Η εκτός έδρας ήττα της Μονπελιέ από τη Ναντ με 2-0 για τη Ligue 1 έφερε ένταση στα αποδυτήρια της ομάδας την περασμένη εβδομάδα, με τον Μαμαντού Σακό να πιάνεται στα χέρια με τον προπονητή του Μισέλ Ντε Ζακαριάν και τη διοίκηση του συλλόγου να τιμωρεί τον παίκτη με αποκλεισμό από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας.
Η κατάσταση όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε ήταν αρκετά άβολη για όλες τις πλευρές και την Πέμπτη ο 33χρονος Γάλλος μπακ αποφάσισε να κόψει τον γόρδιο δεσμό, καθώς με ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στα social media αποχαιρέτησε την Μονπελιέ εκφράζοντας παράλληλα την αθωότητά του για το επίμαχο περιστατικό.
«Θα πρέπει να ξέρεις πώς να φεύγεις από ένα τραπέζι όταν ο σεβασμός δεν σερβίρεται πια», ανέφερε στο ξεκίνημα της γραπτής τοποθέτησής του ο Σακό, για να προσθέσει τα εξής:
«Μετά από το συμβάν που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο προπονητικό κέντρο και για το οποίο αρνούμαι κάθε ευθύνη, αποφάσισα, στις 2 Νοεμβρίου 2023, να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τον σύλλογο της Μονπελιέ.
Πέρασα δύο χρόνια σε αυτόν τον οικογενειακό σύλλογο όπου μου άρεσε που μοιράστηκα την υψηλή εμπειρία μου με τους συμπαίκτες μου και τους «μικρούς αδερφούς» από το προπονητικό κέντρο.
Ταυτόχρονα, τους ευχαριστώ για την αμέριστη υποστήριξή τους όπως και το ιατρικό προσωπικό, χωρίς να ξεχνώ τους οπαδούς που εκτίμησαν τις υπηρεσίες που προσέφερα στο σύλλογο.
Ευχαριστώ επίσης για τον αθλητικό διευθυντή Μπρούνο Καροτί για την πίστη του σε εμένα κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς μου στην Μονπελιέ.
Τέλος, θα ήθελα να δώσω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον πρόεδρο, Λοράν Νικολίν, ο οποίος, όπως ο πατέρας του έκανε πριν από εκείνον, καθοδηγεί την Μονπελιέ με τις αρχές και τις αξίες που είναι κοντά σε εμένα.
Γνωριστήκαμε ως άνδρες, φεύγουμε ως άνδρες. Χαρούμενο φινάλε σεζόν, Μαμαντού Σακό».
Υπενθυμίζεται ότι ο Σακό εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2021 στην Μονπελιέ μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στην Premier League (3,5 στην Λίβερπουλ και 4,5 στην Κρίσταλ Πάλας), με τον έμπειρο μπακ να μετράει συνολικά 45 συμμετοχές με την ομάδα της πατρίδας του την τελευταία διετία.