Απίστευτο! Ή μάλλον… φυσιολογικό σε χώρες και ποδοσφαιρικές νοοτροπίες που είναι πολύ μακριά από εμάς; Ο Ρόνι Μπάρτζι στην ηλικία των 17 ετών σκόραρε απέναντι στην Γιουνάιτεντ, χάρισε τεράστια νίκη στην Κοπεγχάγη, αλλά όχι απλά δεν ήταν «ψαρωμένος», αλλά δηλώνει πια… μαθημένος και πανέτοιμος μετά από τις συμμετοχές που έχει στην ηλικία του!
Σε ηλικία 17 ετών και 358 ημερών, ο Μπάρτζι έγινε ο νεαρότερος που σκοράρει εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, στο φινάλε της αναμέτρησης του «Πάρκεν», για να κάνει τον κόσμο να συνεχίσει να μιλάει με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτό το παιδί.
Ο Μπάρτζι δεν έγινε ήρωας και αστέρας μετά το γκολ απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους». Οι οπαδοί της Κοπεγχάγης τον έχουν παρακολουθήσει αρκετά, τον έχουν εκτιμήσει, έχουν καταλάβει πως έχουν ένα διαμάντι στο ρόστερ της ομάδας τους και το ίδιο αντιλαμβάνονται και οι άνθρωποι του κλαμπ.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο ποδοσφαιριστής έχει ήδη συμπληρώσει 65 συμμετοχές σε ανδρικό επίπεδο, σε αρκετές διοργανώσεις! Όχι απλά ως μέλος αποστολής, αλλά με παρουσία στον αγωνιστικό χώρο! Και είναι ακόμα ανήλικος! Και μπήκε με αλλαγή στο ματς με την Γιουνάιτεντ κι όχι απλά δεν «ψάρωσε», αλλά ήταν και πανέτοιμος για την μεγάλη του στιγμή!