Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού τίμησε τους σκοπευτές Βαρνάβα Θεοδώρου, Θεόδωρο Ιωαννίδη, Μάρκο Κοντόπουλο και Ανδρέα Ποντίκη, καθώς και τον οδηγό DRIFT Γιώργο Χριστοφόρου για τις πρόσφατες επιτυχίες τους σε διεθνείς διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και τα μέλη του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Σωτήρης Αδάμου και Ανδρόνικος Ανδρονίκου, υποδέχτηκαν τους αθλητές στα γραφεία του ΚΟΑ την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023. «Είναι από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, όταν καλούμε αθλητές/αθλήτριες που έχουν τιμήσει τη χώρα μας για να τους πούμε ένα μπράβο», είπε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ και ευχαρίστησε τον λειτουργό Πάρι Αβρααμίδη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, πριν απευθυνθεί στους σκοπευτές, τους οποίους συνεχάρη για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων U21 και την τέταρτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο ομαδικό σκιτ. Επίσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων U21 ο Μάρκος Κοντόπουλος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ατομικό σκιτ, ενώ ο Ανδρέας Ποντίκης πήρε την έκτη θέση σ’ αυτή τη διοργάνωση και το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων U21 στο ατομικό σκιτ.

«Μας δώσατε πολύ μεγάλες χαρές και ο ΚΟΑ σάς συγχαίρει. Παρακολουθούμε τις επιτυχίες σας και γι’ αυτό σάς καλέσαμε εδώ. Κάποια παιδιά με τα αποτελέσματα αυτά έχετε κερδίσει συμμετοχή στους Σχεδιασμούς του Οργανισμού κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», τούς είπε. Μιλώντας στη συνέχεια για τον Γιώργο Χριστοφόρου και τη σημαντική διάκριση του με την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift τόνισε: «Δεν μπορούσε ο Οργανισμός να αφήσει την μεγάλη σου επιτυχία να περάσει απαρατήρητη».

Οι σκοπευτές και ο προπονητής τους Μιχάλης Κατζιανής ευχαρίστησαν τον ΚΟΑ για τη στήριξη και δήλωσαν περήφανοι για τη βράβευση, ενώ ο Γιώργος Χριστοφόρου έθεσε ως στόχο για το 2024 «να κρατήσουμε την κυπριακή σημαία ψηλά και να φιλοξενήσουμε και του χρόνου το πρωτάθλημα στην Κύπρο».

Στην εκδήλωση ήταν επίσης παρόντες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Άντρος Αντωνίου, ο Γενικός Γραμματέας Στέλιος Κυθρεώτης και το μέλος του ΔΣ Κωνσταντίνος Γεωργίου, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΚΟΑ για τη στήριξη όχι μόνο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και ολόκληρου του αθλητικού οικοδομήματος.