Την επιστροφή της στις νίκες πανηγύρισε η Ρεάλ Μπέτις, καθώς επικράτησε της Λας Πάλμας στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Κάπως έτσι, το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι παρέμεινε αήττητο εντός έδρας στη φετινή La Liga, ενώ αυτή ήταν η πέμπτη ήττα για τους φιλοξενούμενους μακριά από την έδρα τους.
Στο 14’ η Μπέτις απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με κεφαλιά του Ριάντ και έξι λεπτά αργότερα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι «Βερδιμπλάνκος» έκλεψαν σε επικίνδυνο σημείο, με τον Ίσκο να κάνει το πλασέ, τον Βαγιές να του λέει όχι και τον Γουίλιαν Ζοσέ να παίρνει το ριμπάουντ και να γράφει το 1-0.
Στο 32’ o Ροντρίγκες πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, αλλά ο γκολκίπερ της Λας Πάλμας πρόλαβε να διώξει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ και στο 41’ ο Βιέιτες είπε όχι στον Μάρβιν. Στο 64’ το σουτ του Μουνίρ από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο και στο 73’ ο πορτιέρε των γηπεδούχων σταμάτησε το σουτ του Σάντρο Ραμίρεθ.
Δύο λεπτά αργότερα η Λας Πάλμας έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση, όμως το πλασέ του Μουνίρ από εξαιρετική θέση πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Λοϊοντίς στο 83’. Στο 84’ και το 90’ ο Βιέιτες σταμάτησε εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Ροντρίγκες και Κόκο αντίστοιχα.

ΜΠΕΤΙΣ: Βιέιτες, Μπεγερίν, Μιράντα, Πετσέλα, Ριάντ, Καρβάλιο(53’ Γκουαρδάδο), Ροντρίγκες, Ενρίκε(60’ Αμπντέ), Πέρεθ(60’ Ρόδρι), Ίσκο(75’ Φεκίρ), Γουίλιαν Ζοσέ(75’ Μπόρχα Ιγκλέσιας)

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ: Βαγιές, Άλεξ Σουάρες(46’ Αραούχο), Καρδονά, Μαρμόλ, Κόκο, Περόνε(46’ Λοϊοντίς), Μάρβιν(66’ Σάντρο), Μουνιόθ(89’ Μ. Καρδόνα), Ροντρίγκες, Μολέιρο, Μουνίρ(80’ Ραμίρεθ)