Δημοσιεύματα στο Καζακστάν εμπλέκουν τον ΠΑΟΚ με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό και αρχηγό της Τομπόλ, Ισλάμ Τσεσνόκοφ.
Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στο Καζακστάν, το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο και ήδη καταγράφεται ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες (σ.σ. ΠΑΟΚ, Αστάνα) δεδομένης της πορείας του στην Τομπόλ Κοστανάι αλλά και της επιθυμίας του ποδοσφαιριστή να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη.
Φέτος, ο Τσεσνόκοφ μετράει συνολικά οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ σε 34 παιχνίδια ενώ έχει καταγράψει και δύο γκολ με την Εθνική Καζακστάν στα προκριματικά του EURO 2024.
«Η Αστάνα ενδιαφέρεται για τον μεσοεπιθετικό της Τομπόλ και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Καζακστάν, Ισλάμ Τσεσνόκοφ. Ο σύλλογος της πρωτεύουσας θέλει να ενισχύσει σημαντικά και να ανανεώσει την επιθετική γραμμή. Ο αρχηγός της ομάδας Κοστανάι ολοκληρώνει το συμβόλαιό του με την Τομπόλ, αλλά σκοπεύει να φύγει για την Ευρώπη. Για τις υπηρεσίες του Τσεσνόκοφ ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ από την Ελλάδα αλλά και η τουρκική Κασίμπασα. Ωστόσο ο ποδοσφαιριστής κι ο ατζέντη τους δεν βιάζονται να πάρουν την τελική τους απόφαση, επενδύοντας και στην παρουσία του στην Εθνική».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο πρωτάθλημα έπαιξε 22 αγώνες με την Τομπόλ, σημειώνοντας πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Έκανε -επίσης- έξι εμφανίσεις στα προκριματικά του Conference League, όπου σημείωσε ένα γκολ και έκανε μία ασίστ. Επιπλέον, ο Τσεσνόκοφ σημείωσε το νικητήριο γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Καζακστάν κόντρα στην Ορνταμπάσι, ενώ πέτυχε δυο γκολ κόντρα στην ομάδα του Σαν Μαρίνο στα προκριματικά του Euro 2024.