Ο Νόβακ Τζόκοβιτς λύγισε τον Κάρλος Αλκαράθ με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και προκρίθηκε στον τελικό των ATP Finals, όπου θα αναμετρηθεί με τον Γιανίκ Σινέρ.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (No. 1 στον κόσμο) έκλεισε θέση στον ένατο τελικό ATP Finals της καριέρας του, καθώς επικράτησε 2-0 του Κάρλος Αλκαράθ (Νο.2) (6-3, 6-2). Αντίπαλός του στον τελικό ο Γιανίκ Σίνερ (Νο. 4) με τους δύο να μονομαχούν στις 19:00 ώρα Κύπρου.
Ο Σέρβος τενίστας ήταν εκπληκτικός, κυριάρχησε σχεδόν σε ολόκληρο το κομμάτι του αγώνα του Ισπανού τενίστα και δίκαια πήρε τη νίκη στην πέμπτη μονομαχία τους (με τον Τζόκοβιτς να έχει επικρατήσει στις τρεις εξ αυτών.
Το ματς
Ο Αλκαράθ ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε τον Τζόκοβιτς με break στο πρώτο game του αγώνα όμως ο Νόλε βρήκε τον τρόπο να κρατήσει το σερβίς του.
Ο Ισπανός πίεσε ξανά λίγο αργότερα τον Τζόκοβιτς για να σπάσει το σερβίς του όμως ο Σέρβος άντεξε ξανά και στο όγδοο game έσπασε το σερβίς του Αλκαράθ. Αυτό το break ήταν αρκετό για τον Τζόκοβιτς ο οποίος έκλεισε το σετ με 6-3.
Με την ψυχολογία στα ύψη ο Νόβακ Τζόκοβιτς κυριάρχησε απόλυτα στο δεύτερο σετ έχοντας φέρει το ματς εκεί ακριβώς που ήθελε.
Στο τρίτο game εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο break point που δημιούργησε για να σπάσει το σερβίς του Αλκαράθ.
Ο Ισπανός δυσκολευόταν συνεχώς να κρατήσει το σερβίς του με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να φτάσει και σε δεύτερο break και έπειτα να κλείσει το σετ και το ματς με 6-2.