Κάνοντας μια έρευνα-αναδρομή στο πρωτάθλημα μας από το 2000 και μετά πήγαμε πίσω στις σεζόν 2001-02, 2004-05 και βρήκαμε ότι Άρης και Ερμής κατέχουν (μέχρι στιγμής) το χειρότερο ρεκόρ όσον αφορά το πότε πήραν τους πρώτους τους βαθμούς.
Την φετινή σεζόν η Δόξα στις πρώτες έντεκα αναμετρήσεις του πρωταθλήματος δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμό και βρίσκεται κοντά στο να «σπάσει» το αρνητικό αυτό ρεκόρ. Πάμε όμως να δούμε πόσες αγωνιστικές χρειάστηκαν ο Άρης και ο Ερμής για να έχουν βαθμολογικό κέρδος.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατέχει το χειρότερο ρεκόρ αφού την σεζόν 2004-05 σε πρωτάθλημα 26 αγώνων πήρε τους πρώτους της βαθμούς την 20η αγωνιστική απέναντι στην Αλκή όπου επικράτησε με 2-0. Συνολικά, πήρε τέσσερις βαθμούς τερματίζοντας στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πλάνο από αγώνα του Άρη την σεζόν 2004-05.
Ακολουθεί ο Ερμής Αραδίππου ο οποίος την σεζόν 2001-02 τερμάτισε στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό σε 26 αγώνες. Κατάφερε όμως να πάρει το βαθμό αυτό νωρίτερα σε σχέση με τον Άρη, την 16η αγωνιστική μετά από ισοπαλία (1-1) κόντρα στη Δόξα.

Πλάνο από αγώνα του Ερμή την σεζόν 2001-02.

Τώρα, μένει να δούμε εάν η Δόξα καταφέρει να έχει βαθμολογικό κέρδος στις επόμενες αναμετρήσεις για να μην βρεθεί στην θέση που ήταν οι δύο αυτές ομάδες στο παρελθόν.

Σόλωνας Κύπρου